Primorski kraj kao jedna od najperspektivnijih lokacija Rusije

Primorski kraj je jedna od najperspektivnijih i najinteresantnijih lokacija Ruske Federacije i pogodno tlo za razvoj novih poslovnih mogućnosti i privlačenje stranih i domaćih kompanija i preduzetnika. Bogato iskustvo u sferi međunarodne i međuregionalne saradnje kako u privredi, tako i u socijalnim pitanjima, predstavlja čvrstu osnovu za stvaranje povoljne investicione klime i priliv stranog kapitala.

Primorski kraj je usmeren na aktivnu integraciju u Azijsko-Tihookeanski region i spremno koristi prednosti koje mu je omogućio status predsedavajućeg na ATES-2012 radi učvršćivanja ekonomskog statusa Ruske Federacije i njenih subjekata. Priprema za samit ATES je obezbedila Primorskom kraju dobre startne pozicije, na čijim osnovama je neophodno nastaviti razvoj privrede.

Jedan od glavnih zadataka današnjice je unapređenje investicione klime regiona. Ukupna vrednost projekata koji se u ovom trenutku nalaze u procesu realizacije na teritoriji pokrajine iznosi 2 triliona rubalja. Dati projekti su orijentisani na modernizaciju privrednih grana kao što su poljoprivreda, industrija prerade ribe i transport.

Budućnost Primorskog kraja je razvoj novih privrednih grana kao što su automobilska industrija, brodogradnja, naftna i hemijska industrija i avijacija.

Uprava Primorskog kraja je u cilju privlačenja direktnih stranih investicija u region kreirala portal za investitore na ruskom i engleskom jeziku www.invest.primorsky.ru.

Na portalu se nalaze opšte informacije o Primorskom kraju, aktuelni projekti i poslovne ponude, uputstvo i vodič za investitore, program teritorijalnog razvoja, putne karte i ostali korisni podaci.

U slučaju da se pojavi interesovanje za neki od projekata, Uprava može ponuditi dodatne podatke i prezentacione materijale. Poseban akcenat je stavljen na ulaganje kapitala u razvoj industrijskih postrojenja na teritoriji Nadeždinskog opštinskog rejona i Usurijskog gradskog okruga, koji će biti namenjeni za proizvodnju građevinskih materijala i konstrukcija.

U cilju uspostavljanja uspešne saradnje sa preduzećima iz Republike Srbije, Uprava Primorskog kraja je dostavila spisak privrednika koji su zainteresovani za izvoz dobara na područje Srbije i zapadnog Balkana. Spisak izvoznika možete preuzeti ovde.

» povratak na vrh strane