Primorski kraj kao jedna od najperspektivnijih lokacija Rusije

Primorski kraj je jedna od najperspektivnijih i najinteresantnijih lokacija Ruske Federacije i pogodno tlo za razvoj novih poslovnih mogućnosti i privlačenje stranih i domaćih kompanija i preduzetnika. Bogato iskustvo u sferi međunarodne i međuregionalne saradnje kako u privredi, tako i u socijalnim pitanjima, predstavlja čvrstu osnovu za stvaranje povoljne investicione klime i priliv stranog kapitala.

Primorski kraj je usmeren na aktivnu integraciju u Azijsko-Tihookeanski region i spremno koristi prednosti koje mu je omogućio status predsedavajućeg na ATES-2012 radi učvršćivanja ekonomskog statusa Ruske Federacije i njenih subjekata. Priprema za samit ATES je obezbedila Primorskom kraju dobre startne pozicije, na čijim osnovama je neophodno nastaviti razvoj privrede.

Jedan od glavnih zadataka današnjice je unapređenje investicione klime regiona. Ukupna vrednost projekata koji se u ovom trenutku nalaze u procesu realizacije na teritoriji pokrajine iznosi 2 triliona rubalja. Dati projekti su orijentisani na modernizaciju privrednih grana kao što su poljoprivreda, industrija prerade ribe i transport.

Budućnost Primorskog kraja je razvoj novih privrednih grana kao što su automobilska industrija, brodogradnja, naftna i hemijska industrija i avijacija.

U cilju uspostavljanja uspešne saradnje sa preduzećima iz Republike Srbije, Uprava Primorskog kraja je dostavila spisak privrednika koji su zainteresovani za izvoz dobara na područje Srbije i zapadnog Balkana. Spisak izvoznika možete preuzeti ovde.

Više informacija o Primorskom kraju možete pročitati na zvaničnom sajtu ovog regiona: www.primorsky.ru

» povratak na vrh strane