RIA Novosti, Glas Rusije i Interfaks – medijski partneri Organizacionog odbora EKSPO-2020

Organizacioni odbor ”EKSPO-2020” je zaključio sporazum o medijskom partnerstvu sa nizom vodećih medijskih kompanija Ruske Federacije. Na plasiranju informacija, koje se odnose na konkurisanje grada Jekanterinburga za status domaćina Svetskog sajma ”Eskpo-2020”, sarađivaće državna informativna agencija ”Glas Rusije”, čiji je sadržaj dostupan na 33 svetska jezika, multimedijalni holding ”Ria Novosti” i medijska grupa ”Interfaks”, afirmisani lider u domenu razmene informacija u segmentu B2B.

”Uzajamna saradnja ove tri velike medijske grupe i komiteta daće novi impluls popularizaciji same teme konkursa ”Globalni Razum” i u tom svojstvu, podržaće ideju kandidovanja Jekaterinburga za dobijanje prava na organizovanje manifestacije ”Ekspo-2020” ne samo unutar granica Rusije, već i u inostranstvu”, smatra generalni direktor Organizacionog odbora ”EKSPO-2020” – Erik Bugulov.

Partnerstvo sa navedenim medijskim kućama, po mišljenju Bugulova, predstavlja ključni element u propagiranju same ideje kandidature i praćenju celokupnog razvoja događaja.

Predsedavajući Organizacionog odbora je, takođe, istakao da je na listi prioriteta plan za uspostavljanje saradnje i sa drugim medijskim kućama, radi pružanja kompletne podrške ovom značajnom poduhvatu.

Da bi se stekao bolji uvid u pravila kandidovanja i neophodne uslove koji svaki pretendent mora da ispuni, u daljem tekstu navodimo zvanične informacije o izbornoj proceduri.

S obzirom da je Jekaterinburg je ušao u globalnu rang-listu najperspektivnijih inovacijskih centara, kako je saopšteno na zvaničnom portalu ovog grada u odeljku ”Ekspert-Ural”(«Эксперт-Урал»), treba napomenuti da se ova rang-lista smatra najuticajnijom i najpouzdanijom u svetu. Prilikom njenog sastavljanja, uzima se u obzir 63% svetskih metropola sa populacijom preko million stanovnika a rangiranje se vrši prema 162 parametra, grupisana u tri celine: infrastruktura za realizaciju ideja (ova celina obuhvata mnoštvo pokazatelja – od broja muzeja do klimatskih odlika), infrastruktura pogodna za razvoj inovacija (univerziteti, državna podrška, rizični kapital) i povezanost sa različitim tržištima.

Gradovi su podeljeni na 5 kategorija na osnovu relevantnih faktora a konačna lista sadrži 133 grada. Jekaterinburg je dobio ukupno 43 boda (maksimalno se može dobiti 57) i pozicionirao se na treće mesto na nivou Ruske Federacije, posle Moskve i Sankt-Peterburga. Ovakav rejting je od izuzetnog značaja, jer se ovaj grad bori za titulu domaćina Svetskog sajma ”Ekspo-2020”.

» povratak na vrh strane