Sberbank Srbija i Sogaz započeli saradnju

Predsednik izvršnog odbora „Sberbank Srbija“ Valerij Ovsjanikov i Generalni direktor osiguravajuće kuće „Sogaz“ Jevgenij Naletov, potpisali su u Beogradu ugovor kojim započinje saradnja između ove dve kompanije. Ovaj dokument će predstavljati osnov za buduću saradnju na realizaciji zajedničkih poslovnih aktivnosti.

Predsednik Sberbanka u Srbiji, gospodin Valerij Ovsjanikov, izjavio je da Sberbanka kao najveća ruska banka donosi novu filozofiju poslovanja u bankarski sektor Srbije i da je zainteresovana za dugoročnu saradnju sa kompanijama iz svih segmenata privrede – energetike, prehrambene industrije, trgovine itd..

„Ugovor između Sberbank Srbija i Sogaz-a, jedne od najvećih osiguravajućih kompanija u Rusiji, će predstavljati početak saradnje u oblasti bankoosiguranja, kao i u okviru poslova u vezi sa uvozno – izvoznim projektima sa Rusijom i drugim zemljama. Sarađivaćemo kao partneri na poslovima u vezi sa izgradnjom Južnog toka, a takođe je dogovoreno da zajedno radimo na realizaciji svih velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji u koje će biti uložen ruski kapital. Sberbank vrlo dobro posluje u Srbiji i beleži konstantan rast na srpskom tržištu. Zainteresovani smo i za saradnju sa državnim institucijama i javnim preduzećima. Sberbank ima jedinstvene bankarske pakete namenjene sektoru privrede i poljoprivrede, a i iskustvo i znanje stečeni na ruskom tržištu će samo pomoći u plasiranju istih na tržište Srbije. U narednom periodu će biti potpisani slični sporazumi i sa drugim privrednim subjektima u Srbiji.“, istakao je gospodin Ovsjanikov.

Izvor: Sberbank Srbija

» povratak na vrh strane