Otvorena prva filijala Sberbankа u Srbiji

Na Novom Beogradu je 19. juna svečano otvorena prva rebrendirana filijala najveće ruske banke Sberbank.

Mark Arnold, predsednik Upravnog odbora Sberbank Evropa, gospođa Gordana Matić i gospodin Danilo Đurović, članovi Izvršnog odbora Sberbank Srbija, su svečanim presecanjem vrpce ozvaničili otvaranje novobeogradske filijale Sberbanka.

Predsednik Sberbank Srbija, gospodin Valerij Ovsjanikov, je izavio da Sberbank kao najveća ruska banka unosi novu filozofiju poslovanja u bankarski sektor Srbije i da je njen primarni cilj da postane lider na bankarskom tržištu.

„Nakon akvizicije Volksbanka u februaru prošle godine, pokrenuli smo značajan proces transformacije celokupnog imidža. Počevši sa ovom ekspoziturom koja je u potpunosti usklađena sa Sberbank standardima, u periodu koji je pred nama planiramo da završimo proces rebrendiranja svih ekspozitura u Srbiji. Idealna kombinacija stručnosti i predusretljivosti naših zaposlenih čini Sberbank Srbija jedinstvenim bankarskim partnerom u građenju stabilne saradnje sa preduzećima u Srbiji, Rusiji i Zajednici nezavisnih država. U 2012. godini smo podržali izvoz srpske robe u Rusiju (sektor poljoprivrede)  i nastavićemo da pružamo sistemsku podršku izvoznicima i uvoznicima u Srbiji koji posluju sa Rusijom“, istakao je gospodin Ovsjanikov.

Mark Arnold je naglasio da će Sberbank nastaviti sa aktivnostima rebrendiranja i da će ih uspešno okončati u narednih nekoliko meseci. “Sberbank Rusija se nalazi na spisku vodećih banaka u Evropi, a Sberbank Srbija je deo jedne od najbrže rastućih bankarskih institucija na svetu sa stabilnom finansijskom potporom​​, velikim iskustvom i znanjem i stručnim i kreativnim zaposlenima. Takođe, treba imati u vidu i 344 milijarda evra ukupnog kapitala, tako da je Sberbank u stanju da usluži više od 107 miliona klijenata širom sveta, kako bi se obogatilo društvo u kojem poslujemo i stimulisao razvoj lokalnih ekonomija.”

 

Izvor: Sberbank Srbija

» povratak na vrh strane