Obraćanje Sergeja Lavrova povodom održavanja „Expo Russia Serbia 2014“

Povodom održavanja predstojećeg sajma rusko-srpske privrede „Expo Russia Serbia 2014“ u periodu od 5. do 7. marta 2014. godine (Beograd), učesnicima i posetiocima se sa pozdravnom rečju obratio ministar spoljnih poslova Ruske Federacije, gospodin Sergej Lavrov.

U nastavku teksta možete pročitati ceo tekst obraćanja.

 

RUSKA FEDERACIJA

MINISTRARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Pozdravna reč Sergeja Lavrova upućena učesnicima i posetiocima rusko-srpskog privrednog sajma „Expo Russia Serbia 2014“

 

Srdačno pozdravljam učesnike i posetioce rusko-srpskog privrednog sajma „Expo Russia Serbia 2014“ koji će se održati u Beogradu.

Vaš poslovni skup predstavlja obostranu težnju poslovnih krugova naših dveju zemalja ka boljem upravljanju mogućnostima za negovanje saradnje u privrednoj, ekonomskoj i investicionoj sferi. „Deklaracija o strateškom partnerstvu“ između Ruske Federacije i Republike Srbije, koju su 24. maja 2013. godine u Moskvi potpisali predsednici Vladimir Putin i Tomislav Nikolić, čini čvrstu osnovu za jačanje podrške i razvoj bilateralne saradnje.

U centru pažnje naših dveju država danas se nalaze veliki projekti u sektorima energetike, saobraćajne infrastrukture, i bankarstva. Pored toga, postoje i dobri preduslovi za produbljivanje saradnje na polju industrije, poljoprivrede, zdravstva, turizma i uspostavljanju kontakata na međuregionalnom nivou.

Udeđen sam da će poslovni sadržaji u okviru sajma pružiti zainteresovanima pravu predstavu o ogromnom potencijalu i perspektivama rusko-srpske saradnje i da će doprineti učvršćivanju strateškog partnerstva u korist naših država i naroda.

Želim Vam srećan i plodonosan rad. Sve najbolje.

Ministar spoljnih poslova,
Sergej Lavrov

 

Podsećanja radi, ovde možete preuzeti kompletan program sajma „Expo Russia Serbia 2014“.

» povratak na vrh strane