Poziv na konferenciju „Asteroidi i komete. Ekološke posledice“

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na II Međunarodnu konferenciju pod radnim nazivom „Asteroidi i komete. Krupna kosmička tela koja su pala na planetu Zemlju, ekološke posledice i rezultati ispitivanja meterorita“ koja će se održati u periodu od 22-23. maja 2014. godine na teritoriji Čebarkuljskog gradskog okruga.

Podsećanja radi, u februaru prošle godine jedan meteorit je pao upravo u jezero Čebarkulj, a tim naučnika je već u oktobru izvadio njegov fragment težine 600 kilograma.

Diskusija na temu najnovijih rezultata ispitivanja fragmenata meteorita, ekoloških posledica i problema narastajuće opasnosti od pada kometa i asteroida predstavljaće sadržaj i cilj ovogodišnje konferencije.

Uz podršku i aktivno učešće Trgovinsko-industrijske komore Miaskog gradskog okruga za učesnike konferencije biće organizovane posete muzeju „Meteorit“ i specijalne radionice na kojima će se ispitivati i proučavati fragmenti meterorita.

Molimo Vas da svoje učešće potvrdite do 25. marta 2014. godine pozivom na telefon + 7 (3513) 557319, ili prijavom koju možete poslati na meteorit.ch@gmail.com.

» povratak na vrh strane