Obavezno vođenje evidencije o prekovremenom radu

Izmenama Zakona uvedena je nova obaveza poslodavcima da uredno vode dnevnu evidenciju o prekovremenom radu svih zaposlenih.
Pomenuta evidencija o prekovremenom radu ujedno predstavlja i dokaz o obavljanju prekovremenog rada, uz ranije propisane obaveze Poslodavca o donošenju odluke kojom se uvodi prekovremeni rad, a na osnovu koje su definisani vrsta poslova, vreme početka i dužina trajanja prekovremenog rada.
Zakonodavac je kao razlog za uvođenje navedene odredbe naveo da inspekcija rada nije bila u mogućnosti da utvrdi da li je kod Poslodavca postojao prekovremeni rad, te da prekovremeni rad koji se ne evidentira, po pravilu se i ne plaća zaposlenima, premda je Zakonom o evidencijama u oblasti rada propisana obaveza vođenja evidencije o radnom vremenu, pa i o radnom vremenu dužem od punog radnog vremena.
Izmenama Zakona propisana je i prekršajna odgovornost u slučaju nepoštovanja obaveze vođenja dnevne evidencije o prekovremenom radu, sa zaprećenim novčanim kaznama u rasponu od 150.000 do 300.000 dinara za poslodavce sa svojstvom pravnog lica, za preduzetnike u iznosu od 50.000 do 150.000 dinara, dok za odgovorno lice u pravnom licu propisuje novčane kazne u rasponu od 10.000 do 20.000 dinara.

Više informacija o izmenama Zakona o radu možete pronaći u poslednjem informacionom biltenu advokatske kancelarije „Tomić Sinđelić Groza“.

 

Izvor: Tomić Sinđelić Groza

» povratak na vrh strane