Nariškin sa Vučićem razmotrio aktuelne probleme u svetu

Direktor Spoljnoobaveštajne službe (SVR) Ruske Federacije Sergej Nariškin je sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem prošlog ponedeljka u Beogradu razmotrio aktuelne međunarodne probleme i pitanja bilateralnih odnosa, saopštila je služba za odnose sa javnošću SVR.

„Obe strane su konstatovale da neophodno primeniti norme međunarodnog prava u rešavanju novonastalih regionalnih konflikata. Nariškin i Vučić su istakli stavove Rusije i Srbije da su sve države-članice EU, bez izuzetka, dužne da bezuslovno poštuju njenu Povelju“, naglašeno je u saopštenju.

Sagovornici su akcentovali važnost saradnje Spoljnoobaveštajne službe Rusije i srpske Bezbednosno-informativne agencije u borbi sa međunarodnim terorizmom i otporu prema novim izazovima i pretnjama.

Nariškin je u sklopu svoje posete položio venac na spomenik Milici Rakić, nesrećno stradaloj trogodišnjoj devojčici-žrtvi NATO agresije 1999. godine.

Nariškin se takođe susreo sa predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković i njegovom svetosti, patrijarhom srpskim Irinejem.

 

Izvor: RIA Novosti

» povratak na vrh strane