Dani Srbije u Nižnjem Novgorodu

U okviru „Dana Srbije u Nižnjem Novgorodu“, 31. maja i 1. juna na otvaranju Okruglog stola i konferenciji za medije, predsednik PKS Miloš Bugarin i ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji, Jelica Kurjak, predstavili su vodeće srpske kompanije, koje poseduju potencijal, mogućnosti, ali i odgovarajuće licence, da učestvuju u intenzivnim pripremama Rusije za značajan događaj u 2018. godini – Svetsko prvenstvo u fudbalu.

U Nižnjem Novgorodu predstavilo se osam srpskih kompanija iz oblasti građevinarstva, industrije nameštaja, prehrane i robe široke potrošnje – „PSP-Farman“, „Energoprojekt“, „Gemaks“, „Unipromet“, „Simpo – Vranje“, koncern „Farmakom M.B“, „Domis“ i „Farmedika“.

Menadžeri naših kompanija su imali priliku da posle prezentacije svojih potencijala i referenci pred kompetentnim predstavnicima administracije grada i Njižegorodske oblasti, razgovaraju sa poslovnim ljudima iz državnih i privatnih građevinskih kompanija i izvođačima građevinskih radova na teritoriji ove oblasti.

Tokom ove posete, Miloša Bugarina, predsednika PKS i ambasadora Jelicu Kurjak, primio je Valerij Pavlovič Šancev, gubernator Njižegorodske oblasti i tom prilikom je bilo reči o perspektivama saradnje između ovog regiona i Srbije. O razvoju ukupne buduće ekonomske saradnje, posebno na nivou dveju komora, bilo je reči i na sastanku predsednika PKS, Miloša Bugarina, sa generalnim direktorom Trgovinsko-industrijke komore Njižegorodske oblasti, Dmitrijem Germanovičem Krasnovim.

Izvori: PKS, Administracija grada Nižnjeg Novgoroda

» povratak na vrh strane