IV Međunarodni forum Expopriority-2012

Obaveštavamo sve zainteresovane da Trgovinsko-industrijska komora Ruske Federacije i Ekspocentar u periodu od 28. do 30. novembra 2012. organizuju IV Međunarodni forum o intelektualnoj svojini “Expopriority2012”. Forum ima zvaničnu podršku Saveta Federacije Federalne skupštine RF, Svetske organizacije intelektualne svojine (WIPO), Međunarodne trgovinske komore (ICC), Svetskog udruženja izložbene industrije (UFI), Međunarodne federacije udruženja pronalazača (IFIA) i organizuje se pod pokroviteljstvom Federalne službe za intelektualnu svojinu RF.

Prvog dana Foruma biće održan međunarodni kongres “Intelektualni resursi Rusije u uslovima novih izazova. Rusija i STO: u fokusu prava na intelektualnu svojinu”, kao i izložba inovacionih proizvoda i tehnologija i takmičenje u inovacijama, koje će pratiti prezentacije pobednika. 29. novembra biće organizovana panel diskusija “Globalni izazovi u oblasti intelektualne svojine”, međunarodna konferencija “Pitanja intelektualne svojine na prostoru carinske unije Rusije, Kazahstana i Belorusije. Perspektive razvoja sa zemljama BRIKSa (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička republika)”, okrugli sto “Zelene inovacije i zaštita intelektualne svojine”, kao i konferencija “Inovacije u turizmu. Promocija nacionalnih brendova”. Poslednji dan Foruma rezervisan je za konsultacije pronalazača, privrednika i studenata na temu industrijske svojine.

Detaljan program Foruma na ruskom jeziku možete pogledati ovde.

Specijalne ekonomske zone i gradovi nauke i tehnologije imaće svoje prezentacije i učestvovaće na izložbi, na kojoj će biti predstavljena nova dostignuća naučnih i proizvodnih institucija Ruske akademije nauka i visokih školskih ustanova, što može biti interesantno za strane kompanije sa stanovišta investicija.

Detaljne informacije o forumu i načinu prijavljivanja za učešće možete pronaći na sajtu: www.expo-priority.ru.

» povratak na vrh strane