43. Generalna skupština Asocijacije centara međunarodne trgovine

43. Generalna skupština Asocijacije centara međunarodne trgovine (ACMT) otvorena je 24. septembra u Centru Međunarodne trgovine i trajala je do 26. septembra u Moskvi i Sankt Peterburgu. U aktivnostima skupštine učestvovali su predstavnici 69 centara međunarodne trgovine, 212 delegata iz 45 zemalja sveta. Tema ovogodišnje Generalne skupštine bila je „Inovacije: strategija uspeha CMT“.

Na svečanom otvaranju skupštine predsednik TIK RF, Sergej Katirin, istakao je da je Centar međunarodne trgovine, partnerska struktura TIK RF, jedna od glavnih platformi u Moskvi za dijalog poslovnih krugova i vlasti i da više od 170 regionalnih komora u Rusiji blisko sarađuje sa CMT.

Generalni direktor CMT, Vladimir Salamatov, istakao je da CMT ima dve važne konkurentne prednosti: deo je sistema TIK RF i član međunarodne Asocijacije centara međunarodne trgovine, što otkriva široke mogućnosti na međunarodnim tržištima i omogućuje Centru međunarodne trgovine da usvaja vodeću praksu iz inostranstva i promoviše kontakte ruskih i stranih poslovnih krugova.

Na zajedničkom zasedanju učesnika skupštine i članova Vlade TIK RF raspravljalo se o jedinstvenim pravilima trgovine, kao faktorima stabilizacije tržišta u uslovima ekonomske krize, ulozi poslovnih udruženja u određivanju trgovinske politike zemalja Evropske unije, perspektivama ekonomske integracije zemalja Zajednice nezavisnih država u kontekstu pristupanja Rusije Svetskoj trgovinskoj organizaciji i neophodnosti postojanja efikasnih programa za podršku i razvoj ruskog izvoza.

» povratak na vrh strane