Multimedijalni biznis katalog (MBK) – Registri odabranih partnera iz Zapadnog Balkana i Rusije

U cilju podrške razvoju trgovinsko-ekonomske saradnje između Rusije i zemalja regiona zapadnog Balkana, nastala je inicijativa da se formira specijalno izdanje kataloga pod nazivom „MULTIMEDIJALNI BIZNIS KATALOG – Registar odabranih partnera iz regiona Zapadnog Balkana“ (ru.mbk.rs).

Ovaj informativni resurs sadrži kompleksne informacije o mogućnostima ekonomske saradnje sa zemljama ovog regiona. Poseban segment kataloga posvećen je predstavljanju kompanija iz regiona Zapadnog Balkana koje su zainteresovane za saradnju sa ruskim privrednicima u Ruskoj Federaciji, kao i sa ruskim kompanijama koje su već prisutne u regionu. Komercijalne ponude kompanija podeljene su u 15 najvažnijih privrednih grana što znatno olakšava put do tražene informacije. U okviru toga svakoj kompaniji se pruža mogućnost da predstavi svoju poslovnu ponudu tekstualno i ilustrativno – galerijom slika, video materijalom i PDF katalogom proizvoda ili usluga.

Specijalno izdanje kataloga distribuira se direktno preko:

  • Predstavništva Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije u Republici Srbiji i Crnoj Gori
  • Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije u Moskvi
  • Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji, kao organ Vlade Ruske Federacije, svim ruskim kompanijama, investitorima i privrednim delegacijama koje dolaze u Srbiju i region
  • Ambasade Ruske Federacije u regionu zapadnog Balkana
  • Menadžeri ruskih kompanija i predstavništva u regionu katalog dobijaju za svoje potrebe i za njihove poslovne partnere
  • Ruski privrednici na upit dobijaju specijalnu instrukciju za pristup online sadržaju Multimedijalnog biznis kataloga koji se ažurira na mesečnom nivou

U daljim pregovorima i obavljanju niza aktivnosti koje tu saradnju prate, svu neophodnu podršku pružiće i druge relevantne institucije, čime se obezbeđuje najviši stepen sigurnosti poslovanja.

Privrednici iz Ruske Federacije mogu besplatno pristupiti istoimenom online katalogu, koji pored komercijalnih ponuda i profila kompanija iz država regiona Zapadnog Balkana, sadrži i ažurne informacije o aktuelnim privrednim tendencijama, makroekonomskim pokazateljima, turističkom i investicionom potencijalu.

Sa druge strane, online platforma Multimedijalni biznis katalog na srpskom jeziku (www.mbk.rs)  ruskim privrednicima pruža mogućnost da se predstave tržištu Zapadnog Balkana kroz profile svojih kompanija sa pratećim poslovnim ponudama ili potražnjom.

Cilj celokupnog projekta je da potencijalni korisnik stekne uvid u ponudu i potražnju kako tržišta Ruske Federacije, tako i tržišta Republike Srbije i ostalih država regiona Zapadnag Balkana, uspostavi poslovni kontakt sa potencijalnim partnerima i razvija saradnju u pravcu spoljnotrgovinske razmene, ali i da tržištu podrobno predstavi svoje poslovanje i uputi poziv za uspostavljanje saradnje.

Ukoliko ste spremni da razvijate privrednu i trgovinsku saradnju sa kompanijama iz Ruske Federacije, detaljnije informacije i tehnička uputstva možete dobiti od zvaničnog savetnika predstavništva Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije, koji radi na formiranju specijalnog izdanja kataloga.

Sa ciljem svesrdne podrške projektu povezivanja Vašeg preduzeća sa ruskim privrednicima i najboljim željama za uspeh u poslu!

» povratak na vrh strane