Implementacija sporazuma o olakšicama za izdavanje viza strancima

Trgovinsko-industrijska komora Ruske Federacije pruža podršku za dobijanje poslovnih viza za Rusiju prema pojednostavljenoj proceduri, uključujući višekratne vize koje se izdaju na period do 5 godina, državljanima sledećih zemalja:

Austrija, Belgija, Bugarska, Mađarska, Nemačka, Grčka, Danska, Egipat (do godinu dana), Indija, Island, Italija, Španija, Kipar, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Malta, Holandija, Norveška, Poljska, Portugalija, Republika Koreja, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Finska, Francuska, Češka, Švedska, Švajcarska, Estonija.

Period boravka u RF sa poslovnom vizom ograničen je na 90 dana, za vreme svakog perioda od 180 dana.

Spisak dokumenata neophodnih za izdavanje poslovnih viza u konzulatima Rusije u inostranstvu na direktan zahtev TIK RF:

  1. Pismo u propisanoj formi (оbrazac pisma na ruskom jeziku pogledajte ovde)
  2. Od stranih kompanija – izvod iz trgovačkog registra
  3. Kopija strane pasoša sa osnovnim podacima
  4. Za izdavanje višekratnih viza, uz navedena dokumenta prilaže se i kopija poslednje poslovne vize za Rusiju i dokument o uplati. Rok za obradu prijave je 3-5 dana od dana dostavljanja dokumenta koji potvrđuje uplatu

U skladu sa sporazumima o olakšicama za izdavanje viza, višekratne vize koje važe od 2 do 5 godina izdaju se ukoliko postoje dve uzastopne jednogodišnje vize.

TIK RF može zatražiti dodatne podatke i dokumenta.
Rok izrade vize u konzulatima RF – do 10 radnih dana.

Dodatne informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu TIK RF.

» povratak na vrh strane