Otvaranje (akreditacija) predstavništava stranih pravnih lica u Rusiji

Izdavanje dozvola za otvaranje i obavljanje delatnosti predstavništava stranih pravnih lica

Predstavništvo, kao jedan od vidova prisustva strane firme na ruskom tržištu, aktivno koriste mnogi strani učesnici u spoljno-ekonomskim vezama. Upravo taj vid prisustva obezbeđuje stranoj firmi da uz minimalne troškove bude prisutna na ruskom tržištu, da sprovodi marketinška istraživanja, ostvaruje poslovne kontakte, razrađuje ugovore i određene projekte. Predstavništvo obezbeđuje stranoj firmi transparentno prisustvo u Rusiji. Blizina poslovnih partnera, brzina reakcije i mogućnost direktnog obraćanja u slučaju nastanka problema, danas predstavljaju neophodne uslove uspešnog poslovanja na ruskom tržištu.

Trgovinsko-industrijska komora Ruske Federacije izdaje dozvole za rad predstavništava stranih firmi, kompanija i organizacija u Ruskoj Federaciji u skladu sa Zakonom „O trgovinsko-industrijskim komorama u Ruskoj Federaciji“ (№ 5340-1 оd 7. jula 1993. godine, paragraf 3, član 15). Izdavanje dozvola je ustavna funkcija TIK RF.

 

OTVARANJE PREDSTAVNIŠTVA

Trgovinsko-industrijska komora Ruske Federacije izdaje Dozvolu za otvaranje predstavništva strane firme na period od 1, 2 ili 3 godine. Ukoliko je potrebno, trajanje Dozvole može biti produženo.

U toku čitavog perioda trajanja Dozvole, predstavništvu se pruža kompletan spektar usluga u vezi sa аkreditacijom personala (izdavanjem službenih kartica za strane radnike predstavništva), izdavanjem poziva za ulazak u Rusku Federaciju, а takođe i sa izdavanjem višekratnih viza zaposlenima u predstavništvu i članovima njihovih porodica u Moskvi. Predstavništvo takođe može da se obrati svim strukturama sistema TIK RF.

Spisak dokumenata za otvaranje predstavništva

» povratak na vrh strane