Preduzeće Trolza

ZAO TROLZA
Prvi Mikrorajon, 413105 Engeljs, Saratovska oblast
Ruska Federacija
Tel: (7-8453) 791001
Faks: (7-8453) 791000
info@trolza.su
www.trolza.ru

 

Kratak opis delatnosti:

„Trolza“ („Zavod za proizvodnju trolejbusa“, prethodni naziv – „Zavod Uricki“ ili „ZIU“) je najveće rusko preduzeće u oblasti mašinske industrije za proizvodnju trolejbusa i autobusa. Sedište i proizvodni pogon ovog moćnog zavoda se nalaze u gradu Engeljs (Saratovska oblast).

„Trolza“ je osnovana pre više od jednog stoleća, tačnije 1868. godine u selu Radica (Brjanski srez, Orlovska gubernija) pod nazivom „Radička fabrika za proizvodnju parnih mašina“. Tada su se u njegovim pogonima proizvodili vagoni, parne lokomotive i slična mašinerija. Usled teritorijalnih promena, zavod se 1919. godine priključio naselju Uricki, te je dobio i novi naziv „Uricka fabrika za proizvodnju vagona“. Na početku Drugog svetskog rata, zavod se premešta u grad Engeljs, gde je i ostao do današnjeg dana.

„Trolza“ se bavi proizvodnjom trolejbusa od 1951. godine i do sada je iz njegovih pogona izašlo preko 60000 istih.

Pored toga što je „Trolza“ danas najpoznatija i najveća industrija trolejbusa i autobusa, moramo napomenuti da je to zavod sa veoma razvijenom infrastrukturom u kome su sve etape proizvodnje, uključujući i izlivanje metalnih elemenata i montažu finalnog proizvoda, strogo praćene budnim okom stručnjaka. S tim u vezi, zavod „Trolza“ poseduje sve neophodne preduslove da izađe u susret svojim klijentima i preuzme odgovornost za realizaciju zahtevnih projekata. Posebnu pažnju bismo obratili na neke od faza u procesu proizvodnje: Izlivanje metalnih elemenata, kovački radovi, varenje i presovanje, mehanička obrada, termička obrada, montaža, farbanje…

Pored proizvodnje trolejbusa i autobusa, fabrika se bavi i modernizacijom i kompletnom reparacijom istih.

Katalog proizvoda Trolza na engleskom jeziku možete pogledati i preuzeti ovde.

 

Poslovna ponuda:

Zavod trolejbusa Trolza želi da stupi u kontakt sa preduzećima iz regiona zapadnog Balkana radi uspostavljanja strateškog partnerstva.

» povratak na vrh strane