Republika Mari El

Republika Mari El je danas jedan od najperspektivnijih regiona Povolškog federalnog okruga i čtave Ruske Federacije.

Prirodna bogatstva, napredna industrijska proizvodnja, razvijena poljoprivreda i visokokvalifikovani stručnjaci daju ovoj republici značajnu prednost i neograničene mogućnosti za privlačenje stranih investitora, podstičući razvijanje partnerske saradnje i dobrih poslovnih odnosa.

Zahvaljujući dobro razrađenom programu podrške i pomoći stranim investitorima, moguće je prevazići mnoge administrativne prepreke i olakšati razvoj poslovanja.

Na osnovu ekonomskih pokazatelja iz prethodnih desetak godina možemo zaključiti da Republika Mari El nesumnjivo zauzima vodeću poziciju u Povolškom federalnom okrugu prema stabilnim stopama privrednog rasta i prihoda koje donosi sektor poljoprivrede.

Naravno, pored izuzetnih pogodnosti i neiscrpnih resursa Uprava ove republike vodi stalnu borbu sa određenim problemima – nedostatak infrastrukture za razvoj inovativnih ideja u vidu tehničkih centara, biznis-inkubatora, laboratorija za razvoj tehnologija i interaktivnih programa za obuku stručnog kadra. Nadležna lica su svesna postojećih problema i aktivno se bave njihovim rešavanjem.

Detaljne informacije o Republici Mari El, ekonomske pokazatelje, vodič za investitore i interaktivnu mapu možete dobiti u specijalnom odeljku zvaničnog sajta Republike, posvećenog budućim investitorima.

Mi smo otvoreni za svaki vid saradnje i svim snagama ćemo podržati energične poslovne ljude koji su sposobni da praktično pokažu i dokažu svoj potencijal i udare temelj novom načinu poslovanja.

Osoba za direktan kontakt:
Predsednik Vlade Republike Mari El
Leonid Igorevič Markelov
Tel: +7 (362) 64-15-25
glava-rme@gov.mari.ru

» povratak na vrh strane