Samarska oblast

Prema podacima Ministarstva ekonomskog razvoja i trgovine RF, Samarska oblast zauzima treće mesto među ruskim regionima po ukupnoj oceni stepena socijalno-ekonomskog razvoja federalnih subjekata RF i drugo mesto po ukupnom rejtingu investicione privlačnosti. Po obimima spoljne trgovine, Samarska oblast nalazi se među vodećim regionima RF i spada u prvih 10 regiona Rusije po obimu privlačenja stranog kapitala.

Udeo Samarske oblasti u proizvodnji proizvoda najvažnijih oblasti ruske industrije je veliki – u Samarskoj oblasti proizvodi se 74,3% od ukupne proizvodnje automobila u RF, 20,1% ukupne proizvodnje sintetičkog kaučuka, 40% ukupne proizvodnje linoleuma, 24% ukupne proizvodnje kugličnih ležajeva, itd.

U avgustu 2010. Premijer RF, Vladimir Putin, potpisao je odluku o izgradnji specijalne ekonomske zone (SEZ) industrijsko-proizvodnog tipa u Stavropoljskom reonu Samarske oblasti. To je ključni projekat „Kompleksnog investicionog plana modernizacije gradskog okruga Toljati za period 2010-2020. godine“, koji treba da doprinese razvoju ekonomije grada i čitave oblasti.

 Prezentacija o projektu Specijalna ekonomska zona Toljati

Uprava Samarske oblasti je pokrenula inicijativu realizacije projekta industrijskog parka „Preobraženka“, kako bi podstakla investitore da ulažu svoja sredstva u proizvodnju i proširivanje svoje delatnosti.

Industrijski park „Preobraženka“ se nalazi  nadomak prestonice Samarske oblasti – grada Samare i odlično je povezan sa sa svim magistranlnim putevima, aerodromom, železničkom stanicom i morskom lukom.

Na teritoriji parka su obezbeđeni svi potrebni uslovi za izgradnju proizvodnih pogona i razvoj poslovanja.

Kompanija koja rukovodi projektom „OAO Tehnopark“ poseduje bogato iskustvo u segmentu razvoja i realizacije planova izgradnje industrijskih objekata i infrastrukture za tehnološke parkove.

Investitor, ukoliko želi da učestvuje u projektima, dobija status rezidenta, tehničku podršku i brojne pogodnosti i to: administrativnu podršku, parcelu ukupne površine minimalno 2ha, drumsku infrastrukturu, korišćenje administrativnog centra sa širokim spektrom usluga za poslovne korisnike, pomoć kompanije koja se profesionalno bavi nadzorom i upravljanjem.

U okviru industrijskog parka „Peobraženka“,ukupne površine 170ha, nalazi se i proizvodni pogon svetskog lidera u proizvodnji auto-komponenata – „Bosch“.

Prezentaciju projekta „Preobraženka“ na engleskom jeziku možete preuzeti ovde.

» povratak na vrh strane