Saratovska oblast

Privreda Saratovske oblasti je dobro izbalansirana – osim značajnih rezervi nafte i gasa, Saratovska oblast poseduje plodno tlo, vodne i elektroenergetske resurse i raznovrsnu industriju. Najrazvijenije industrijske grane su elektroenergetika, petrohemija, industrija stakla i građevinskog materijala.

Po obimu industrijske proizvodnje oblast zauzima 23. mesto u Rusiji. Ovde se ostvaruje čak 59,3% ukupne ruske proizvodnje trolejbusa, 33,7% proizvodnje prozorskih stakala, 28,6% proizvodnje hemijskih vlakana, 10,6% proizvodnje traktorskih prikolica i poluprikolica. Razvijena je i poljoprivreda, u kojoj preovlađuje proizvodnja suncokreta, šećerne repe i bobičastog voća.

Politička stabilnost, niska stopa kriminala, izuzetan geogafski položaj, bogatstvo prirodnim sirovinama, plodno zemljište i razvijena infrastruktura samo su neki od faktora koji su doprineli stvaranju povoljne investicione klime u Saratovskoj oblasti.

Prezentacija ekonomskog i investicionog potencijala Saratovske oblasti

 

Vlada Saratovske oblasti osmislila je i do sada realizovala brojne investicione projekte. Informacije o investicionim projektima koji su u planu i za čiju je realizaciju potrebno učešće investitora, možete pogledati ovde:

Investicioni projekat „Eksploatacija i prerada uljnih škriljaca u nalazištu Kocebinskoe Saratovske oblasti“
Investicioni projekat „Izgradnja farme ovaca u jugo-istočnoj zoni Saratovske oblasti“

Investicioni projekat „Izgradnja rafinerije nafte u Krasnoarmejskoj oblasti Saratovske oblasti“

Investicioni projekat “Fabrika za pakovanje namirnica”

Investicioni projekat „Izgradnja pivare u oblasti Tatisčevo Saratovske oblasti“

Investicioni projekat „Izgradnja moderne farmaceutske fabrike na teritoriji Saratovske oblasti“

U daljem tekstu su na ruskom i engleskom jeziku dostupni spiskovi privrednika, registrovanih od strane Ministarstva za ekonomski razvoj Saratovske oblasti kao izvoznici dobara i usluga ne samo na teritoriji evropskog i azijskog kontinenta već i na nivou celog sveta.

Baza podataka potencijalnih izvoznika iz Saratovkse oblasti
Baza podataka izvoznika iz Saratovske oblasti

» povratak na vrh strane