Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

ABOsnovna delatnost organizacije JUGOSOVERO se sastoji u selekciji, prikupljanju i plasiranju podataka o potencijalima i mogućnostima saradnje preduzeća iz Republike Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Slovenije, a sve u cilju pružanja podrške ruskim privrednim subjekatima i državnim institucijama u potrazi za budućim poslovnim partnerima i klijentima.

Misija organizacije JUGOSOVERO se sastoji u dostavljanju tačnih informacija o tendencijama savremenog poslovanja u regionu Zapadnog Balkana, davanju smernica prilikom odabira potencijalnih saradnika i preporučivanju preduzeća vrednih pažnje ruskim poslovnim krugovima.

Zahvaljujući zvaničnoj podršci Ambasade Ruske Federacije, predstavništva Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije i Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u direktnom povezivanju sa partnerima, dostiže se najviši stepen sigurnosti poslovanja i razmene podataka.

Savetnik predstavništa Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije i generalni direktor organizacije JUGOSOVERO, gospodin Aleksandar Branković, je svoju profesionalnu delatnost započeo 1992. godine kao komercijalni predstavnik u Srbiji za tržište Rusije.

2005. – Organizuje skup privrednika iz Srbije sa predstavnicima ruskih kompanija  u Ruskom kulturnom centru  u Beogradu uz podršku Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije i Ambasade Rusije u Srbiji. Privredna komora Srbije, u ime postignutih rezultata na povezivanju srpskih i ruskih firmi, gospodinu Brankoviću dodeljuje priznanje Zlatni most.

2008. – JUGOSOVERO dobija status zvaničnog Partnera Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije za region Zapadnog Balkana i potpisuje ugovor sa TIK RF u cilju promovisanja komorskog sistema Rusije i usluga Departmana za poslovne informacije.

2010. – Trgovinsko predstavništvo Ruske Federacije u Republici Srbiji, na čelu sa gospodinom J.J. Kudinovim, dodeljuje priznanje za istaknute rezultate u cilju povezivanja privrednika iz regiona Zapadnog Balkana sa privrednicima iz Rusije.

2011. – Najvećа ruska sertifikaciona kuća SOJUZEKSPERTIZA, pod rukovodstvom gospodina V.A. Goljicina, je u JUGOSOVERU prepoznala pouzdanog saradnika, dodelivši mu funkciju zvaničnog zastupnika za teritoriju Zapadnog Balkana. Pored pružanja i plasiranja usluga organizacije SOEKS, JUGOSOVERO se bavi i organizovanjem poslovnih susreta i uspostavljanjem saradnje sa klijentima na teritoriji gore pomenutih država po pitanjima sertifikacije proizvoda i izvoza dobara u Rusku Federaciju.

Iste godine formiranja se Specijalno izdanje kataloga PROJEKAT SOČI 2014 posvećenog nosiocima i organizatorima projekta izgradnje i opremanja sportskih, poslovnih i turističkih objekata za potrebe Zimskih Olimpijskih Igara u Sočiju, u kojem se predstavljaju kompanije iz Srbije iz oblasti građevinarstva, opremanja objekata i agroindustrijskog kompleksa. Njegova ekselencija, ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, gospodin A.V. Konuzin, pruža podršku za projekat specijalog izdanja kroz svoju uvodnu reč.

2012. – Predstavništvo TIK RF u Republici Srbiji i Crnoj Gori, za vreme mandata gospodina V.A. Grišina, i JUGOSOVERO zajednički formiraju informacioni portal Predstavništva TIK RF u Republici Srbiji i Crnoj Gori, na srpskom i ruskom jeziku, sa ciljem pružanja sveobuhvatnije informacije kako ruskim privrednicima o regionu Zapadnog Balkana, tako i privrednicima iz regiona o trzištu Ruske Federacije. Ovaj multifunkcionalni informativni resurs na dva jezika omogućio je postavljanje ne samo kompleksnih informacija o regionu Zapadnog Balkana na ruskom jeziku, ekonomskom potencijalu RF i sistemu TIK RF na srpskom, već i prezentaciju ekonomskih potencijala zemalja Zapadnog Balkana, kao i aktuelnih poslovnih ponuda i projekata na oba nivoa. www.tikrf.org

Paralelno sa radom na informacionom portalu intenzivno se radi na osavremenjavanju projekta štampanog izdanja kataloga i formiranju elektronskog MULTIMEDIJALOG BIZNIS KATALOGA kao registra odabranih kompanija iz regiona Zapadnog Balkana. Ovaj savremeni projekat sadrži kompleksne informacije o zemljama ovog regiona sa posebnim osvrtom na njihov investicioni potencijal, investicione projekte i slobodne ekonomske zone. Poseban segment kataloga posvećen je predstavljanju kompanija iz regiona Zapadnog Balkana koje su zainteresovane za saradnju sa ruskim privrednicima u Ruskoj Federaciji, kao i sa ruskim kompanijama koje su već prisutne u regionu Zapadnog Balkana. Kompanijama se pruža mogućnost da predstavi svoju poslovnu ponudu i ilustruje je galerijom slika, video materijalom i PDF katalogom proizvoda. Ambasada Rusije u Srbiji, Trgovinsko predstavništvo Ruske Federacije u Srbiji, Predstavništvo TIK RF u Srbiji, kompanija NIS i SBERBANK pružili su svesrdnu podršku kroz uvodne reči ističući značaj projekta MULTIMEDIJALNI BIZNIS KATALOG 2013.

2013. – Na osnovu odluke predsednika Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije, gospodina S. N. Katirina, direktor firme JUGOSOVERO, gospodin Aleksandar Branković, je 9. aprila 2013. godine imenovan za savetnika predstavništva Trgovinsko-industrijske komore za region Zapadnog Balkana.

2015. – Generalni direktor Centralnog sajamskog kompleksa „Ekspocentar“, gospodin S. Bednov, ovlastio je gospodina Aleksandra Brankovića za zastupnika pomenute organizacije na teritoriji Zapadnog Balkana, u cilju približavanja najvećih i najpoznatijih ruskih sajamskih manifestacija ovdašnjim privrednicima i upoznavanja sa mogućnostima proboja na tržište Ruske Federacije.

Iste godine gospodin Aleksandar Branković dobija posebno priznanje od gospodina A. N. Hripunova, direktora Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji za višegodišnji rad i doprinos u uspostavljanju čvrstih poslovnih odnosa između ruskih i srpskih kompanija i pružanju neprocenjive podrške produbljivanju ekonomskih veza između Rusije i Srbije. Trgovinsko predstavništvo je posebno istaklo visok nivo profesionalnosti, efikasnosti i operativnosti u predstavljanju srpskih poljoprivrednih proizvoda na ruskom tržištu.

2017. – Direktor Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji, gospodin A.N. Hripunov, dodeljuje specijalnu zahvalnicu savetniku Predstavništva TIK RF u Republici Srbiji, gospodinu Aleksandru Brankoviću, za izuzetan doprinos u učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnje između dva naroda i veliki učinak u realizaciji zajedničkih ekonomskih projekata iz oblasti promocije ruskog izvoza na teritoriji Zapadnog Balkana.

» povratak na vrh strane