Udmurtska Republika

Udmurtija ulazi u sastav Povolškog federativnog okruga, jednog od najrazvijenijih okruga Ruske Federacije. Prostire se u zapadnom delu Urala i između dolina reka Kama i Vjatka. Udmurtija je formirana 4. novembra 1920. godine, a grad Iževsk je imenovan za prestonicu ove republike. Na teritoriji Udmurtije živi preko milion i po stanovnika, a najbrojniji među njima su Udmurti – pripadnici ugro-finske grupe naroda.

Rudna bogatstva, prirodni resursi i povoljni klimatski uslovi predstavljaju značajna obeležja ovog područja i daju Udmurtiji veliku prednost prilikom privlačenju stranih investicija. Posebno bismo izdvojili razgranatu rečnu mrežu i nalazišta uglja, nafte i treseta kao glavne izvore energenata u ovom podneblju i izuzetne uslove za razvoj ratarstva i stočarstva.

Osnovne grane privrede su mašinogradnja, metaloprerađivačka industrija, crna metalurgija i drvna industrija. Poljoprivredna gazdinstva zauzimaju preko 50% teritorije, tako da sa pravom možemo reći da se Udmurtska Republika odlikuje veoma povoljnim uslovima za gajenje biljnih kultura i domaćih životinja.

Jedna od najstarijih fabrika – „Ižmaš“ bavi se proizvodnjom vatrenog oružja, a osnovana još davne 1807. godine po nalogu imperatora Aleksandra Prvog.

Zahvaljujući dobroj putnoj infrastrukturi i odličnim predispozicijama za razvoj uspešnog poslovanja, Udmurtska Republika predstavlja jednu od najperspektivnijih oblasti Ruske Federacije.

Klaster najvećih firmi iz oblasti automobilske industrije Udmurtske Republike možete pogledati ovde.

Prezentacija o proizvodnji motocikala u Udmurtiji dostupna je na ovom linku.

Sa spiskom firmi koje su spremne za uspostavnjanje saradnje sa inostranim partnerima možete se upoznati ovde.

Ukoliko biste želeli da se informišete o aktuelnim investicionim projektima, možete uspostaviti kontakt sa nadležnim licima Trgovinsko-industrijske komore Udmurtije putem telefona:

Guljnara Rafailjevna Fatizjanova
Vodeći stručnjak za pitanja međuregionalne i spoljnoekonomske politike Ministarstva ekonomije Udmurtske Republike
Tel: + 7 (3412) 901055
fgr@economy.udmlink.ru

» povratak na vrh strane