Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova

Dragi prijatelji!

 

Sa zadovoljstvom bih istakao da naša bilateralna saradnja poprima tendenciju postupnog razvoja i da u sve većoj meri pridobija stateški karakter, ne samo u već dobro znanim sferama saradnje, kao što je energetka, već i u domenu saobraćajne infrastrukture, poljoprivrede, metalurggije, bankarstva i dr. Danas se sve više pažnje poklanja razvoju inovacija, digitalnom poslovanju i kreiranju biznis modela koji će dati impuls formiranju novih privrednih grana i tržišta koja se zasnivaju na naprednim tehnološkim rešenjima i omogućavaju podizanje životnog standarda građana Rusije i Srbije.

U vezi sa tim, želeo bih da naglasim da se postupan razvoj odnosa Rusije i Srbije, koje nisu obremenjene politizovanim shvatanjima i pokušajima da se uvedu neke ograničavajuće mere, bazira na uzajamnoj koristi i poštovanju obostranih interesa.

Rusija suvereno stoji na listi najvažnijih inostranih trgovinskih partnera Srbije. Ruske kompanije u Srbiji realizuju niz velikih investicionih projekata. Postoje i pozitivni primeri srpskog ulaganja u rusku privredu, kao i potražnja za srpskim građevinskim kompanijama u cilju izgradnje različitih objekata na teritoriji Ruske Federacije.

Nadam se da će informacije koje sadrži Multimedijalni biznis katalog „Jugosovero“ biti korisne za poslovne zajednice obe zemlje i da će pomoći kako u uspostavljanju kontakata između ruskih i srpskih spoljnotrgovinskih partnera, tako i u realizaciji novih projekata, između ostalog, i na regionalnom nivou.

 

 

Andrej N. Hripunov
Trgovinski predstavnik Ruske Federacije
u Republici Srbiji

» povratak na vrh strane