Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova

Dragi prijatelji!

 

Tradicionalno prijateljski odnosi Rusije i Srbije daju na značaju političkom i privredno-ekonomskom dijalogu naših država. Sve što mi činimo je od obostrane koristi i lišava se bilo kakvih ideologizovanih interpretacija. Kao rezultat ovoga imamo bilateralne odnose koji se zasnivaju na nacionalnim interesima naših država.

Uprkos komplikacijama, koje je izazvao drastičan pad robne razmene u 2015. godini, prethodna godina nam je donela stabilan rast. Uveren sam da će rešenja koja su jesenas bila doneta na sednici Međuvladine rusko-srpske komisije za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju pomoći da se ova pozitivna tendencija održi, kao i da se vratimo visokim stopama robne razmene i nastavimo sa značajnim unapređenjem investicione saradnje.

Godišnje, uveliko tradicionalno, izdanje Multimedijalnog biznis kataloga „Jugosovero“ je više puta opravdalo svoje postojanje i primenu u domenu učvršćivanja rusko-srpskog partnerstva. Tvorci kataloga nesumnjivo idu u korak sa vremenom, iz godine u godinu usavršavajući svako izdanje. Pored standardnih ponuda jugoslovenskih, a sada već kompanija čitavog Balkanskog regiona, aktivno se radi na proširivanju potencijala pomenutog projekta. U saradnji sa internet-portalom predstavništva TIK RF u Srbiji (www.tikrf.org) i uz podršku Trgovinskog predstavništva, objavjulju se informacije o poslovnim ponudama ruskih izvoznika, što posebno otvara dodatne mogućnosti ne samo za klasičan uvoz-izvoz, nego i za uspostavljanje poslovne mreže u oblasti međudržavne kooperacije. Sa sigurnošću tvrdimo, uzimajući u obzir i sve savremene trendove, da će nastupajuća 2017. godina doneti još bolje i pozitivnije ekonomske pokazatelje privredi naših država.

 

Andrej N. Hripunov
Trgovinski predstavnik Ruske Federacije
u Republici Srbiji

» povratak na vrh strane