Centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ Moskva

expocentre_logo_curv_rus

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora najvećih međunarodnih specijalizovanih izložbi, sajmova i kongresa na teritoriji Rusije, članica ZND-a i Istočne Evrope.
„Ekspocentar“ poseduje bogato 55-ogodišnje iskustvo u uspešnoj realizaciji navedenih projekata, kao i u koordinaciji aktivnosti povodom prezentovanja ruske nacionalne privrede na svetskim sajmovima EXPO.

Centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je članica renomiranih sajamskih udruženja i asocijacija, kao što su „UFI“ – Međunarodna unija sajmova, „International Congress & Convention Association (ICCA)“, „Udruženje vodećih evropskih sajamskih centara“ (EMECA) i mnogi drugi.

Danas se CSK „Ekspocentar“ sastoji od 9 paviljona koji su opremljeni najsavremenijom tehničkom opremom i 32 komforne višenamenske sale koje su pogodne za održavanje kongresa, pres-konferencija, simpozijuma i seminara.

Ukupna površina našeg sajamskog kompleksa iznosi 165 000 kvadratnih metara, od kojih je 105 000 kvadratnih metara čini zatvoren prostor, dok 60 000 kvadratnih metara pripada otvorenom prostoru.

Odlična lokacija u samom centru Moskve i blizina svih relevantnih objekata i zdanja od državnog značaja pogoduju činjenici da „Ekspocentar“ pruža izuzetnu mogućnost da se na jednom mestu uspostave važni kontakti sa predstavnicima međunarodnih kompanija i širokoj javnosti predstavi delatnost privrednih subjekata.

Sajamski program „Ekspocentra“ je vrlo raznovrstan i sveobuhvatan. Prema pokazateljima iz 2014. godine, na teritoriji „Ekspocentra“ se održao 91 sajam, od kojih je 35 organizovao sam „Ekspocentar“, dok je ukupna teritorija na kojoj su održane izložbe iznosila 631 000 kvadratnih metara. Na sajmovima je učestvovalo preko 29 400 izlagača iz 116 država sveta. Broj posetilaca je dostigao cifru od 1 700 000 ljudi.

Kada je reč o konkurenciji u pogledu drugih kompanija koje se bave organizacijom i održavanjem sajmova na teritoriji Ruske Federacije, želimo istaći da na našim sajmovima prisustvuje oko 12% ukupnog broja svih izlagača koji se predstave javnosti.

Skoro svi sajmovi, izložbe, konferencije, seminari i srodni događaji koji se održe na teritoriji našeg centra su pod pokroviteljstvom resornih ministarstava, TIK RF i ostalih značajnih državnih institucija Ruske Federacije. Zahvaljujući odličnoj infrastrukturi, reputaciji i organizaciji na visokom nivou, naša kompanija je međunarodno priznata, te uživa značajan ugled u profesionalnim i stručnim krugovima drugih zemalja sveta.

Prezentaciju Centralnog sajamskog kompleksa „Ekspocentar“ na srpskom jeziku možete preuzeti ovde.

U nastavku teksta možete naći listu najpopularnijih i najposećenijih sajamskih manifestacija, razvrstanih po segmentima, koje mogu biti od izuzetnog značaja za razvoj kako srpske privrede, tako i rusko-srpske spoljnotrgovinske saradnje.

Odlukom generalnog direktora Centralnog sajamskog kompleksa „Ekspocentar“, gospodina Sergeja Bednova, zvanični savetnik predstavništva Trgovinsko-industrijske komore u Srbiji i generalni direktor firme „Jugosovero“, gospodin Aleksandar Branković,  imenovan za ovlašćenog predstavnika pomenute organizacije na teritoriji Zapadnog Balkana, u cilju približavanja najvećih i najpoznatijih ruskih sajamskih manifestacija ovdašnjim privrednicima i upoznavanja sa mogućnostima proboja na tržište Ruske Federacije.

Ukoliko želite da se predstavite svoje potencijale u okviru najznačajnijih ruskih specijalizovanih sajmova, možete nam se obratiti putem telefona 011/36-76-370 i putem elektronske pošte jugosovero@tikrf.org.

Expocentr

 

Hemijska industrija:

Međunarodni sajam „Automobilske gume, tehničke gume i kaučuk“ («Шины, РТИ и каучуки») Više informacija…
Međunarodni sajam boja i lakova „Interlakokraska“ («Интерлакокраска») Više informacija…
Međunarodni sajam hemijske industrije „Hemija“ («Химия») Više informacija…

 

Naftna industrija i energetika:

Međunarodni sajam opreme i tehnologija za industriju nafte i gasa „Njeftegaz“ («Нефтегаз») Više informacija…
Međunarodni sajam elektronike, industrijske automatike i osvetljenja „Elektro“ («Электро») Više informacija…

 

Mašinogradnja, industrijska automatika i procesne mašine:

Međunarodni sajam opreme i tehnologija za tekstilnu industriju „Inglemaš“ («Инглемаш»)  Više informacija…
Međunarodni sajam iz oblasti metaloprerađivačke industrije. Proizvodnja alata i mašina „Metaloprerada“ («Металлообработка») Više informacija…
Međunarodni sajam drvoprerađivačke, mašinske industrije i industrije papira i celuloze „Lesdrevmaš“ («Лесдревмаш») Više informacija…

 

Građevinarstvo, arhitektura, uređenje prostora:

Međunarodni sajam industrije stakla „Svet stakla“ («Мир стекла») Više informacija…
Međunarodni sajam nameštaja „Nameštaj“ («Мебель») Više informacija…

 

Prehrambena industrija:

Međunarodni sajam prehrambenih proizvoda „Prodekspo“ («Продэкспо»)  Više informacija…
Međunarodni sajam tehnologija i procesne tehnike za prehrambenu industriju „Agroprodmaš“ («Агропродмаш») Više informacija…

 

Napredne tehnologije, IT i telekomunikacije:

Međunarodni sajam laserskih tehnologija, optike i fotonike («Фотоника. Мир лазеров и оптики») Više informacija…
Međunarodni sajam informacionih i telekomunikacionih tehnologija „Veza“ («Связь») Više informacija…
Međunarodni sajmovi saobraćajnih i navigacionih tehnologija „Saobraćajni sistemi i logistika“ («Системы транспорта и логистики») i „Naviteh“ («Навитех») Više informacija…

 

Modna industrija:

Međunarodni sajmovi dečije mode i proizvoda za najmlađe „Svet detinjstva“ («Мир детства») i „CJF – Dečija moda“ («CJF-Детская мода») Više informacija…

 

Reklama i marketing:

Međunarodni sajam reklamnog i promotivnog materijala „Reklama“ («Реклама») Više informacija…


Zdravstvo i medicina:

Međunarodni sajam medicinskih preparata, opreme i tehnologija „Zdravstvena zaštita“ («Здравоохранение») Više informacija…

 

map Expocentre

» povratak na vrh strane