Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

ABOsnovna delatnost organizacije JUGOSOVERO se sastoji u selekciji, prikupljanju i plasiranju podataka o potencijalima i mogućnostima saradnje preduzeća iz Republike Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Slovenije, a sve u cilju pružanja podrške ruskim privrednim subjekatima i državnim institucijama u potrazi za budućim poslovnim partnerima i klijentima.

Misija organizacije JUGOSOVERO se sastoji u dostavljanju tačnih informacija o tendencijama savremenog poslovanja u regionu Zapadnog Balkana, davanju smernica prilikom odabira potencijalnih saradnika i preporučivanju preduzeća vrednih pažnje ruskim poslovnim krugovima.

Zahvaljujući zvaničnoj podršci Ambasade Ruske Federacije, predstavništva Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije i Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u direktnom povezivanju sa partnerima, dostiže se najviši stepen sigurnosti poslovanja i razmene podataka.

Savetnik predstavništa Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije i generalni direktor organizacije JUGOSOVERO, gospodin Aleksandar Branković, je svoju profesionalnu delatnost započeo 1992. godine kao komercijalni predstavnik u Srbiji za tržište Rusije.

2005. – Organizuje skup privrednika iz Srbije sa predstavnicima ruskih kompanija  u Ruskom kulturnom centru  u Beogradu uz podršku Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije i Ambasade Rusije u Srbiji. Privredna komora Srbije, u ime postignutih rezultata na povezivanju srpskih i ruskih firmi, gospodinu Brankoviću dodeljuje priznanje Zlatni most.

2008. – JUGOSOVERO dobija status zvaničnog Partnera Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije za region Zapadnog Balkana i potpisuje ugovor sa TIK RF u cilju promovisanja komorskog sistema Rusije i usluga Departmana za poslovne informacije.

2010. – Trgovinsko predstavništvo Ruske Federacije u Republici Srbiji, na čelu sa gospodinom J.J. Kudinovim, dodeljuje priznanje za istaknute rezultate u cilju povezivanja privrednika iz regiona Zapadnog Balkana sa privrednicima iz Rusije.

2011. – Najvećа ruska sertifikaciona kuća SOJUZEKSPERTIZA, pod rukovodstvom gospodina V.A. Goljicina, je u JUGOSOVERU prepoznala pouzdanog saradnika, dodelivši mu funkciju zvaničnog zastupnika za teritoriju Zapadnog Balkana. Pored pružanja i plasiranja usluga organizacije SOEKS, JUGOSOVERO se bavi i organizovanjem poslovnih susreta i uspostavljanjem saradnje sa klijentima na teritoriji gore pomenutih država po pitanjima sertifikacije proizvoda i izvoza dobara u Rusku Federaciju.

Iste godine formiranja se Specijalno izdanje kataloga PROJEKAT SOČI 2014 posvećenog nosiocima i organizatorima projekta izgradnje i opremanja sportskih, poslovnih i turističkih objekata za potrebe Zimskih Olimpijskih Igara u Sočiju, u kojem se predstavljaju kompanije iz Srbije iz oblasti građevinarstva, opremanja objekata i agroindustrijskog kompleksa. Njegova ekselencija, ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, gospodin A.V. Konuzin, pruža podršku za projekat specijalog izdanja kroz svoju uvodnu reč.

2012. – Predstavništvo TIK RF u Republici Srbiji i Crnoj Gori, za vreme mandata gospodina V.A. Grišina, i JUGOSOVERO zajednički formiraju informacioni portal Predstavništva TIK RF u Republici Srbiji i Crnoj Gori, na srpskom i ruskom jeziku, sa ciljem pružanja sveobuhvatnije informacije kako ruskim privrednicima o regionu Zapadnog Balkana, tako i privrednicima iz regiona o trzištu Ruske Federacije. Ovaj multifunkcionalni informativni resurs na dva jezika omogućio je postavljanje ne samo kompleksnih informacija o regionu Zapadnog Balkana na ruskom jeziku, ekonomskom potencijalu RF i sistemu TIK RF na srpskom, već i prezentaciju ekonomskih potencijala zemalja Zapadnog Balkana, kao i aktuelnih poslovnih ponuda i projekata na oba nivoa. www.tikrf.org

Paralelno sa radom na informacionom portalu intenzivno se radi na osavremenjavanju projekta štampanog izdanja kataloga i formiranju elektronskog MULTIMEDIJALOG BIZNIS KATALOGA kao registra odabranih kompanija iz regiona Zapadnog Balkana. Ovaj savremeni projekat sadrži kompleksne informacije o zemljama ovog regiona sa posebnim osvrtom na njihov investicioni potencijal, investicione projekte i slobodne ekonomske zone. Poseban segment kataloga posvećen je predstavljanju kompanija iz regiona Zapadnog Balkana koje su zainteresovane za saradnju sa ruskim privrednicima u Ruskoj Federaciji, kao i sa ruskim kompanijama koje su već prisutne u regionu Zapadnog Balkana. Kompanijama se pruža mogućnost da predstavi svoju poslovnu ponudu i ilustruje je galerijom slika, video materijalom i PDF katalogom proizvoda. Ambasada Rusije u Srbiji, Trgovinsko predstavništvo Ruske Federacije u Srbiji, Predstavništvo TIK RF u Srbiji, kompanija NIS i SBERBANK pružili su svesrdnu podršku kroz uvodne reči ističući značaj projekta MULTIMEDIJALNI BIZNIS KATALOG 2013.

2013. – Na osnovu odluke predsednika Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije, gospodina S. N. Katirina, direktor firme JUGOSOVERO, gospodin Aleksandar Branković, je 9. aprila 2013. godine imenovan za savetnika predstavništva Trgovinsko-industrijske komore za region Zapadnog Balkana.

2015. – Generalni direktor Centralnog sajamskog kompleksa „Ekspocentar“, gospodin S. Bednov, ovlastio je gospodina Aleksandra Brankovića za zastupnika pomenute organizacije na teritoriji Zapadnog Balkana, u cilju približavanja najvećih i najpoznatijih ruskih sajamskih manifestacija ovdašnjim privrednicima i upoznavanja sa mogućnostima proboja na tržište Ruske Federacije.

Iste godine gospodin Aleksandar Branković dobija posebno priznanje od gospodina A. N. Hripunova, direktora Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji za višegodišnji rad i doprinos u uspostavljanju čvrstih poslovnih odnosa između ruskih i srpskih kompanija i pružanju neprocenjive podrške produbljivanju ekonomskih veza između Rusije i Srbije. Trgovinsko predstavništvo je posebno istaklo visok nivo profesionalnosti, efikasnosti i operativnosti u predstavljanju srpskih poljoprivrednih proizvoda na ruskom tržištu.

2017. – Direktor Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji, gospodin A.N. Hripunov, dodeljuje specijalnu zahvalnicu savetniku Predstavništva TIK RF u Republici Srbiji, gospodinu Aleksandru Brankoviću, za izuzetan doprinos u učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnje između dva naroda i veliki učinak u realizaciji zajedničkih ekonomskih projekata iz oblasti promocije ruskog izvoza na teritoriji Zapadnog Balkana.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija