Savetnik predstavništva TIK RF, Savetnik predsednika Komiteta za spoljne odnose Sankt Peterburga i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

Osnovna delatnost organizacije JUGOSOVERO se sastoji u selekciji, prikupljanju i plasiranju podataka o potencijalima i mogućnostima saradnje preduzeća iz Republike Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Hrvatske i Slovenije, a sve u cilju pružanja podrške ruskim privrednim subjektima i državnim institucijama u prepoznavanju budućih poslovnih partnera i klijenata.

Misija organizacije JUGOSOVERO se sastoji u dostavljanju tačnih informacija o tendencijama savremenog poslovanja u regionu Zapadnog Balkana, davanju smernica prilikom odabira potencijalnih saradnika i preporučivanju preduzeća vrednih pažnje ruskim poslovnim krugovima.

Zahvaljujući zvaničnoj podršci Ambasade Ruske Federacije, Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije i predstavništva Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije u direktnom povezivanju sa partnerima dostiže se najviši stepen sigurnosti poslovanja i razmene podataka. Savetnik predstavništa Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije i generalni direktor organizacije JUGOSOVERO, gospodin Aleksandar Branković, svoju profesionalnu delatnost započeo je 1992. godine kao komercijalni predstavnik u Srbiji za tržište Rusije.

2005. – Organizuje skup privrednika iz Srbije sa predstavnicima ruskih kompanija u Ruskom kulturnom centru u Beogradu uz podršku Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije i Ambasade Rusije u Srbiji. Privredna komora Srbije, u ime postignutih rezultata na povezivanju srpskih i ruskih firmi, gospodinu Brankoviću dodeljuje priznanje Zlatni most.

2008. – JUGOSOVERO dobija status zvaničnog partnera Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije za region Zapadnog Balkana i potpisuje ugovor sa TIK RF u cilju promovisanja komorskog sistema Rusije i usluga Departmana za poslovne informacije.

2010. – Trgovinsko predstavništvo Ruske Federacije u Republici Srbiji, na čelu sa gospodinom J.J. Kudinovim, dodeljuje priznanje za istaknute rezultate u cilju povezivanja privrednika iz regiona Zapadnog Balkana sa privrednicima iz Rusije.

2011. – Najvećа ruska sertifikaciona kuća SOJUZEKSPERTIZA, pod rukovodstvom gospodina V.A. Goljicina, u JUGOSOVERU je prepoznala pouzdanog saradnika, dodelivši mu funkciju zvaničnog zastupnika za teritoriju Zapadnog Balkana. Pored pružanja i plasiranja usluga organizacije SOEKS, JUGOSOVERO se bavi i organizovanjem poslovnih susreta i uspostavljanjem saradnje sa klijentima na teritoriji gore pomenutih država po pitanjima sertifikacije proizvoda i izvoza dobara u Rusku Federaciju.

Iste godine formira se Specijalno izdanje kataloga PROJEKAT SOČI 2014 posvećeno nosiocima i organizatorima projekta izgradnje i opremanja sportskih, poslovnih i turističkih objekata za potrebe Zimskih Olimpijskih Igara u Sočiju, u kojem se predstavljaju kompanije iz Srbije iz oblasti građevinarstva, opremanja objekata i agroindustrijskog kompleksa. Njegova ekselencija, ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, gospodin A.V. Konuzin, pruža podršku za projekat specijalog izdanja kroz svoju uvodnu reč.

2012. – Predstavništvo TIK RF u Republici Srbiji i Crnoj Gori, za vreme prvog mandata gospodina V.A. Grišina, i JUGOSOVERO zajednički formiraju informacioni portal Predstavništva TIK RF u Republici Srbiji i Crnoj Gori, na srpskom i ruskom jeziku, sa ciljem pružanja sveobuhvatnije informacije kako ruskim privrednicima o regionu Zapadnog Balkana, tako i privrednicima iz regiona o tržištu Ruske Federacije. Ovaj multifunkcionalni informativni resurs na dva jezika omogućio je postavljanje ne samo kompleksnih informacija o regionu Zapadnog Balkana na ruskom jeziku, ekonomskom potencijalu RF i sistemu TIK RF na srpskom, već i prezentaciju ekonomskih potencijala zemalja Zapadnog Balkana, kao i aktuelnih poslovnih ponuda i projekata na oba nivoa. www.tikrf.org

Paralelno sa radom na informacionom portalu intenzivno se radi na osavremenjavanju projekta štampanog izdanja kataloga i formiranju elektronskog MULTIMEDIJALNOG BIZNIS KATALOGA (MBK) kao registra odabranih kompanija iz regiona Zapadnog Balkana. Ovaj savremeni projekat sadrži kompleksne informacije o zemljama ovog regiona sa posebnim osvrtom na njihov investicioni potencijal, investicione projekte i slobodne ekonomske zone. Poseban segment kataloga posvećen je predstavljanju kompanija iz regiona Zapadnog Balkana koje su zainteresovane za saradnju sa ruskim privrednicima u Ruskoj Federaciji, kao i sa ruskim kompanijama koje su već prisutne u regionu Zapadnog Balkana. Kompanijama se pruža mogućnost da predstave svoju poslovnu ponudu i ilustruju je galerijom slika, video materijalom i PDF katalogom proizvoda.

Ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, gospodin A.V. Čepurin, kao i Trgovinsko predstavništvo Ruske Federacije u Srbiji, Predstavništvo TIK RF u Srbiji, kompanija NIS i SBERBANK pružili su svesrdnu podršku kroz uvodne reči ističući značaj projekta MULTIMEDIJALNI BIZNIS KATALOG 2013.

2013. – Na osnovu odluke predsednika Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije, gospodina S. N. Katirina, direktor firme JUGOSOVERO, gospodin Aleksandar Branković, 9. aprila 2013. godine je imenovan za savetnika predstavništva Trgovinsko-industrijske komore za region Zapadnog Balkana. Imajući u vidu konstantan produktivan rad i značajan lični doprinos delatnosti TIK RF, ovaj status se produžava svake godine i aktuelan je do danas.

2015. – Generalni direktor Centralnog sajamskog kompleksa „Ekspocentar“, gospodin S. Bednov, ovlastio je gospodina Aleksandra Brankovića za zastupnika pomenute organizacije na teritoriji Zapadnog Balkana, u cilju približavanja najvećih i najpoznatijih ruskih sajamskih manifestacija ovdašnjim privrednicima i upoznavanja sa mogućnostima proboja na tržište Ruske Federacije.

Iste godine gospodin Aleksandar Branković dobija posebno priznanje od gospodina A. N. Hripunova, direktora Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji za višegodišnji rad i doprinos u uspostavljanju čvrstih poslovnih odnosa između ruskih i srpskih kompanija i pružanju neprocenjive podrške produbljivanju ekonomskih veza između Rusije i Srbije. Trgovinsko predstavništvo je posebno istaklo visok nivo profesionalnosti, efikasnosti i operativnosti u predstavljanju srpskih poljoprivrednih proizvoda na ruskom tržištu.

2017. – Direktor Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji, gospodin A.N. Hripunov, dodeljuje specijalnu zahvalnicu savetniku Predstavništva TIK RF u Republici Srbiji, gospodinu Aleksandru Brankoviću, za izuzetan doprinos u učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnje između dva naroda i veliki učinak u realizaciji zajedničkih ekonomskih projekata iz oblasti promocije ruskog izvoza na teritoriji Zapadnog Balkana.

2019. – Novopostavljeni Ambasador Ruske Federacije u Srbiji, gospodin A.A. Bocan-Harčenko, pruža podršku radu organizacije JUGOSOVERO na čelu sa gospodinom Aleksandrom Brankovićem i projektu MULTIMEDIJALNI BIZNIS KATALOG. U uvodnoj reči za novo izdanje kataloga gospodin A.A. Bocan-Harčenko je istakao značaj ovog savremenog informacionog resursa za dalji razvoj privredne saradnje Rusije i Srbije, pre svega kroz produbljivaje postojećih i uspostavljanje novih kontakata u poslovnim krugovima, kao i za širenje spektra zajedničkih aktivnosti privrednika iz dveju zemalja.

2020. – Usled pojačanog interesovanja za medicinskim i zdravstvenim sektorom, a posebno uslugama koje su u službi očuvanja zdravlja ljudi, Aleksandar Branković zajedno sa Predstavništvom TIK RF u Republici Srbiji pokreće projekat: MEDICINSKI I ZDRAVSTVENI TURIZAM SRBIJE (medturserb.org).

Prepoznat kao projekat od državnog značaja za promociju turističkog i medicinskog potencijala zemlje, u ime ustanova koje predstavljaju svoju podršku u pisanim obraćanjima su dali ministarka Tatjana Matić – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, ministar Zlatibor Lončar – Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, gradonačelnik Zoran Radojičić – Uprava Grada Beograda, kao i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

2021. – Na zasedanju Međuvladinog rusko-srpskog komiteta potvrđen je uzajamni interes u produbljivanju bilateralne saradnje u oblasti kulture i turizma sa posebnim akcentom na medicinski i zdravstveni turizam. Time projekat MEDTURSERB dobija poseban značaj u svojoj primeni i predstavljanju svim relevantnim strukturama Ruske Federacije.
Predstavništvo TIKRF u Republici Srbiji pokreće inicijativu formiranja informacionog resursa za predstavljanje ruskog turističkog potencijala.
Upravljanje ovim projektima povereno je gospodinu Aleksandru Brankoviću.

2022. – Uredbom Vlade Sankt Peterburga preko Komiteta spoljnih veza formiran je Informacioni poslovni centar grada Sankt Peterburga u Republici Srbiji, kao projekat od velikog značaja za umrežavanje i brži promet robe i usluga, saradnje između privrednih subjekata i državnih institucija. Na čelo Centra postavljen je gospodin Aleksandar Branković.

10. novembra 2022. godine E. D. Grigorjev, Član Vlade Sankt Peterburga i predsednik Komiteta za spoljne odnose Sankt Peterburga, donosi odluku da se Aleksandar Branković imenuje za savetnika predsednika Komiteta za spoljne odnose Sankt Peterburga.

2023. – Na osnovu Povelje potpisan je Sporazum o saradnji u oblasti medicinskog i zdravstvenog turizma između „Agencije za medicinski turizam Sankt Peterburga“ na čelu sa Žguljevom Julijom Aleksandrovnom i Informacionim poslovnim centrom Sankt Peterburga u Beogradu na čelu sa Aleksandrom Brankovićem. Cilj potpisivanja sporazuma jeste uspostavljanje bilateralne saradnje, kao i uzajamna promocija i sprovođenje aktivnosti Sankt Peterburga u Srbiji i Srbije u Sankt Peterburgu.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF, Savetnik predsednika Komiteta za spoljne odnose Sankt Peterburga i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija