Pravni poslovi

Aktivnosti:

 • Zaštita interesa TIK RF za pitanja koja se odnose na obavljanje ustavne delatnosti TIK RF pomoću pravnih sredstava.
 • Poštovanje zakona i pravilna primena važećeg zakonodavstva, organizacija i upravljanje pravnim poslovima u TIK RF.
 • Koordinacija poslovanja pravnih službi trgovinsko-industrijskih komora i organizacija osnovanih učešćem TIK RF, kao i pružanje metodološke, informacione i konsultantske pomoći njima.
 • Koordinacija poslovanja regionalnih trgovinsko-industrijskih komora i organizacija TIK RF u sferi zakonodavstva.
 • Učestvovanje u pripremi nacrta federalnih zakona i drugih normativnih pravnih akata (uključujući i međunarodne) i izmena nacrta zakona u oblastima koje se tiču podrške razvoju ekonomije Ruske Federacije, njenog integrisanja u međunarodni ekonomski sistem, izgradnja savremene industrijske, finansijske i trgovinske infrastrukture, stvaranje povoljnih uslova za pokretanje i vođenje preduzetništva, regulisanje odnosa preduzetnika i njihovih partnera, razvoj svih oblika savesnog preduzetništva, u skladu sa planovima i programima zakonodavstva u kojima učestvuje TIK RF.
 • Priprema zaključivanja nacrta federalnih zakona i drugih normativnih pravnih akata, kao i izmena nacrta zakona.
 • Priprema zaključivanja međunarodnih ekonomskih ugovora, s ciljem mogućeg pripajanja Ruske Federacije njima i njihove ratifikacije od strane Ruske Federacije.
 • Potvrđivanje okolnosti više sile (force majeure) u skladu sa uslovima spoljnotrgovinskih aranžmana i međunarodnih ugovora Ruske Federacije, kao i potvrđivanje trgovačke prakse (biznis prakse) i prakse u pomorskim lukama.
 • Potvrda o usaglašenosti sa međunarodnim standardima o poreklu robe i drugim dokumentima koji se tiču obavljanja spoljnotrgovinskog poslovanja. Saradnja sa državnim ruskim i stranim organima vlasti u sprovođenju navedenih aktivnosti.
 • Izdavanje ATA karneta – međunarodnih carinskih dokumenata za privremeni uvoz robe. Saradnja sa državnim ruskim i stranim organima vlasti u navedenim aktivnostima.
 • Izdavanje dokumenata (sertifikata СТ-1 i ekspertskih izveštaja) u cilju zakupa sredstava radi podmirivanja državnih i opštinskih potreba.
 • Saradnja sa državnim organima u određenim poljima delatnosti.
 • Organizacija i istraživanje pravnih odnosa koji se tiču vođenja poslovanja u Rusiji i inostranstvu i drugih pitanja koja se odnose na sprovođenje ustavne delatnosti TIK RF.
 • Proučavanje i generalizacija radnog iskustva drugih država u regulisanju pravnih odnosa u preduzetništvu.
 • Saradnja sa federalnim organima državne vlasti Ruske Federacije i organima državne vlasti subjekata Ruske Federacije, kao i sa organima lokalne samouprave, profitnim i neprofitnim organizacijama, udruženjima i savezima preduzetnika i sindikatima u realizaciji pravnog i zakonodavnog posla, u cilju uspostavljanja optimalne ravnoteže interesa države, preduzetnika (poslodavaca) i njihovih partnera.

 

Kontakt:
Direktor departmana
Sergej Vitaljevič Vasiljev
Tel: +7 (495) 6200128
zakon@tpprf.ru

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija