Investicioni projekat „Izgradnja rafinerije nafte u Krasnoarmejskoj oblasti Saratovske oblasti“

Vlada Saratovske oblasti osmislila je ovaj projekat sa ciljem da na teritoriji Rusije izgradi visoko efikasnu rafineriju nafte godišnjeg kapaciteta 6.000.000 tona sirovina, konkurentnu na svetskom tržištu i sposobnu da zadovolji rastuće potrebe u zemlji za ekološki čistim automobilskim gorivom visokog kvaliteta.

Fabrika će biti izgrađena na teritoriji površine 1.016 hektara, 4 km od grada Krasnoarmejska, centra Krasnoarmejske oblasti Saratovske oblasti. Odabrana lokacija ima povoljan geografski položaj, koji garantuje lako snabdevanje fabrike sirovinama, saobraćajnu i logističku infrastrukturu za prevoz robe vodenim putevima, železnicama i drumovima.

Kako bi se obezbedilo dugoročno plasiranje na tržištu, fabrika će biti opremljena najnovijom tehnologijom za proizvodnju naftnih proizvoda evropskog kvaliteta i izvoznim potencijalom koji zadovoljava međunarodne standarde kvaliteta Euro-4, Euro-5, sa očekivanom dubinom prerade nafte od više od 95%.

Ukupne investicije predviđenje za realizaciju projekta iznose 101,031.2 miliona rubalja.

Realizacijom ovog projekta Saratovska oblast dobiće:

  • visoko efikasno preduzeće konkurentno na svetskom tržištu
  • kvalitetne naftne proizvode, usklađene sa evropskim standardima
  • 617 radnih mesta
  • godišnje prihode od 11.5 milijardi rubalja
  • razvoj srodnih sektora (vađenje nafte, petrohemijska industrija) i infrastrukture regiona
  • stvaranje uslova za privlačenje investicija u Krasnoarmejsku oblast Saratovskog regiona

Ukoliko ste zainteresovani za učešće u ovom projektu, detaljnije informacije možete dobiti od Аlекsеja Vjalkina putem mail-a vyalkin@tpprf.ru

» povratak na vrh strane