Jekaterinburg je spreman za posetu inspektora BMI povodom Svetskog sajma ”EKSPO-2020”

Uprava grada Jekaterinburga se sprema za zvaničnu posetu inspekcijske komisije Biroa za međunarodne izložbe (BMI) pedviđenu za kraj marta. Razlog ove posete je apliciranje Jekaterinburga za titulu domaćina Svetskog sajma ”EKSPO-2020”.

Glavni zadatak delegacije BMI je da proveri da li ono što je navedeno u prijavi zaista odgovara činjeničnom stanju. ”Mi smo spremni za dolazak gostiju”, izjavio je Aleksandar Jakob, predsednik uprave Jekaterinburga na sastanku održanom u četvrtak.

Po njegovom mišljenju, revizorima je od izuzetnog značaja upotrebljivost objekata i posle sajma. Takođe, inspektori će se upoznati sa samim gradom, procenjivaće ga i pokušaće da saznaju mišljenje lokalnog stanovništva na temu održavanja ”EKSPO 2020”.

Jakob je naglasio da je Jekaterinburg razvijena metropola i atraktivna destinacija za odmor, koja privlači veliki broj ljudi iz Svedlovske oblasti i drugih regiona Rusije. Grad poseduje mnogo trgovinskih i zabavnih centara, 12 muzeja, 9 pozorišta i 50 biblioteka.

Glavni arhitekta Jekaterinburga, Mihail Vjatkin je objasnio novinarima, da se borba za pravo organizovanja sajma proširila i unutar zemlje. Drugim rečima, za titulu domaćina su konkurisali Moskva, Njižnji Novgorod i Sankt Peterburg, te Jekaterinburgu nije bilo ni malo lako da izvojuje pobedu.

”Ovo za nas predstavlja obavezu po mnogim pitanjima, ali jako se radujemo toj odluci”- naglasio je uz komentar da ako Jekaterinburg uspe da preduhitri i svoje strane konkurente, to će ga, nesumnjivo izvesti na siguran put ka daljem razvoju.

Vjatkin je saopštio da će u jekaterinburškom ”EKSPO-Parku” biti izgrađeno nekoliko desetina paviljona, a za projektovanje istih biće angažovani kako domaći, tako i strani stručnjaci. Predviđa se i izgradnja ”EKSPO-sela”, namenjenog za boravak učesnika sajma i predstavnika medijskih kuća.

Posle sajma planira se prilagođavanje određenih paviljona i objekata ”Ekspo-sela” za potrebe muzeja, izložbenih salona, tematskih centara i stambenog prostora.

Uralska rudarsko-metalurška kompanija (UGMK), koja već dugi niz godina prati razvoj Jekaterinburga, je izrazila svoju spremnost da postane jedan od investitora.

”Mi smo spremni da i dalje da ulažemo. Shvatamo da će to podići rejting čitave oblasti, a to je za nas od izuzetne važnosti. Takođe smo spremni da sarađujemo na projektima koji će biti realizovani u okviru projekta ”EKSPO-2020”-izjavio je Viktor Belimov, PR kompanije UGMK.

”Jekaterinburg se razvio u tolikoj meri, da sad sa pravom može postati centar održavanja raznih međunarodnih foruma, kao što je EKSPO-2020”, bez obzira na činjenicu što je pre desetak godina ovakva ideja bila nezamisliva”, dodao je on.

Osim Jekanterinburga, na pravo za organizovanje ”EKSPO-2020” pretenduju: Izmir (Turska), Sao Paulo (Brazil), Ajutaj (Tajland) i Dubai (Ujedinjeni arapski emirati).

Odluka o mestu održavanja Svetskog sajma biće doneta krajem 2013. godine kao rezultat glasanja članova Generalne skupštine Biroa za međunarodne izložbe.

Izvor: Interfaks

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija