Novi predsednik Sberbank Srbija učestvovao na sastanku sa ministrom Dinkićem

Novi predsednik Sberbanke Srbija, gospodin Valerij Ovsjanikov 10. marta je učestvovao na sastanku sa Ministrom finansija i privrede Vlade Republike Srbije, gospodinom Mlađanom Dinkićem u Moskvi u centrali Sberbanke.

Na sastanku se razgovaralo o poslovanju Sberbanke u Srbiji. Učesnici sastanka su bili zamenik predsednika Sberbanke, gospodin Sergej Gorkov, Grigorij Černenko, direktor grupe Sberbanke za poslovanje sa ruskim klijentima u Srbiji i regionu, ambasador Republike Srbije u Ruskoj Federaciji, njegova ekselencija Dr Slavenko Terzić kao i ugledni privrednici iz Srbije.

Gospodin Ovsjanikov je rekao da Sberbanka vrlo dobro radi u Srbiji i da beleži konstantan rast i da banka na srpskom tržištu ima ambiciozne planove da podrži trgovinske operacije između dve zemlje i proširi svoje poslovanje na srpskom tržištu. „U 2012. godini smo podržali izvoz srpske robe (sektor poljoprivrede) u Rusiju i nastavićemo da pružamo sistemsku podršku izvoznicima i uvoznicima u Srbiji koji posluju sa Rusijom“, dodao je gospodin Ovsjanikov.

Zamenik predsednika Sberbanke, gospodin Sergej Gorkov je rekao da Sberbanka ima unikatne bankarske proizvode za privredu kao i poljoprivredu i da će se iskustvo i znanje sa ruskog tržišta plasirati i u Srbiji. „Takođe, Sberbanke je zainteresovana za razvoj partnerskih odnosa na tržištima kapitala“, rekao je gospodin Gorkov.

Izvor: Sberbanka Srbija

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija