Obraćanje Sergeja Lavrova povodom održavanja „Expo Russia Serbia 2014“

Povodom održavanja predstojećeg sajma rusko-srpske privrede „Expo Russia Serbia 2014“ u periodu od 5. do 7. marta 2014. godine (Beograd), učesnicima i posetiocima se sa pozdravnom rečju obratio ministar spoljnih poslova Ruske Federacije, gospodin Sergej Lavrov.

U nastavku teksta možete pročitati ceo tekst obraćanja.

 

RUSKA FEDERACIJA

MINISTRARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Pozdravna reč Sergeja Lavrova upućena učesnicima i posetiocima rusko-srpskog privrednog sajma „Expo Russia Serbia 2014“

 

Srdačno pozdravljam učesnike i posetioce rusko-srpskog privrednog sajma „Expo Russia Serbia 2014“ koji će se održati u Beogradu.

Vaš poslovni skup predstavlja obostranu težnju poslovnih krugova naših dveju zemalja ka boljem upravljanju mogućnostima za negovanje saradnje u privrednoj, ekonomskoj i investicionoj sferi. „Deklaracija o strateškom partnerstvu“ između Ruske Federacije i Republike Srbije, koju su 24. maja 2013. godine u Moskvi potpisali predsednici Vladimir Putin i Tomislav Nikolić, čini čvrstu osnovu za jačanje podrške i razvoj bilateralne saradnje.

U centru pažnje naših dveju država danas se nalaze veliki projekti u sektorima energetike, saobraćajne infrastrukture, i bankarstva. Pored toga, postoje i dobri preduslovi za produbljivanje saradnje na polju industrije, poljoprivrede, zdravstva, turizma i uspostavljanju kontakata na međuregionalnom nivou.

Udeđen sam da će poslovni sadržaji u okviru sajma pružiti zainteresovanima pravu predstavu o ogromnom potencijalu i perspektivama rusko-srpske saradnje i da će doprineti učvršćivanju strateškog partnerstva u korist naših država i naroda.

Želim Vam srećan i plodonosan rad. Sve najbolje.

Ministar spoljnih poslova,
Sergej Lavrov

 

Podsećanja radi, ovde možete preuzeti kompletan program sajma „Expo Russia Serbia 2014“.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija