Šojgu: borbeni avioni MiG će učvrstiti nezavisnost i bezbednost Srbije

Rukovodilac Ministarstva odbrane Ruske Federacije, general armije Sergej Šojgu, je u petak 20. oktobra uzeo učešće u svečanoj ceremoniji predaje 6 borbenih aviona MiG-29 srpskim odbrambenim snagama koji su u svojstvu vojno-tehničke pomoći izdvojeni iz fondova Ministarstva odbrane RF, shodno odluci predsednika Rusije Vladimira Putina.

Ceremonija primopredaje održala se na srpskom vojnom aerodromu „Batajnica“ gde se odigrala i parada posvećena 73. godišnjici oslobođenja Beograda od fašističkih okupatora.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je uručio Šojguu paradni nož sa ugraviranim serijskim brojevima „migova“, koje je Rusija ustupila Srbiji, kao simbolični izraz duboke zahvalnosti naroda na učvršćivanju odbrambenih snaga Republike Srbije.

Nedavno je bilo objavljeno da su borbeni avioni MiG-29 došli iz Rusije u Srbiju početkom meseca oktobra.

Više od 2,2 hiljade pripadnika srpske vojske i preko 150 jedinica vojne tehnike učestvovalo je na aerodromu „Batajnica“ u vežbi oružanih snaga Republike Srbije „Sloboda 2017“.
Poseban deo programa bio je rezervisan za nastup ruske pilotsko-akrobatske grupe „Striži“.

Ruska delegacija je na čelu sa ministrom Šojgu takođe prisustvovala paradi oružanih snaga i vojne tehnike Republike Srbije, kao i vežbi borbenih aviona MiG-29 koji su predati srpskoj vojsci.

 

Izvor: RIA Novosti
Fotografija: Oleg Ivanov, RIA Novosti

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Obraćanje Ambasadora Rusije u Srbiji A.V. Čepurina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija