„RŽD International“ će rekonstuisati deonicu železničke pruge Beograd – Budimpešta

„RŽD International“ (kćerka-firma ruske  kompanije „OAO RŽD“) je potpisala aneks ugovora o rekonstrukciji deonice Stara Pazova – Novi Sad pruge Beograd-Budimpešta.
Prema saopštenju pres-službe ove kompanije, dokument je potpisan u zgradi Vlade tokom posete prvog potpredsednika „RŽD-a“, gospodina Aleksandra Mišarina.

Podsećanja radi, Ugovorom se predviđa rekonstrukcija, modernizacija i izgradnja dvokolosečne železničke pruge na deonici Stara Pazova-Novi Sad, u dužini od 40 kilometara.
Pored izgradnje dvokolosečne železničke pruge, biće izvedena još 3 vijadukta, tunel, 19 mostova i propusta, kao i 36 malih mostova, nova stanica Beška, rekonstrukcija stanica Sremski Karlovci, Inđija, Petrovaradin sa podzemnim prolazima…

Mišarin je zajedno sa potredsednicom Vlade, ministarkom građevinarstva, saobrađaja i infrastrukture Srbije, gospođom Zoranom Mihajlović, učestvovao u svečanom uspostavljanju železničkog saobraćaja na deonici Resnik – Valjevo železničke pruge Beograd – Bar (Crna Gora), čija je rekonstrukcija započela u julu 2016. godine. Kompanija „RŽD“ je rekonstruisala zemljani trup, gornji stroj pruge, dva tunela i 17 mostova, kontaktnu mrežu, sisteme signalizacije i telekomunikacije. Kompanija „RŽD“ je takođe sprovela remont svih infrastrukturnih objekata duž železničke pruge, između ostalog, popravku i modernizaciju desetak stajališta. Kompanija je svoje ugovorne obaveze ispunila u zadatom roku, bez obzira na letnju sezonu i visok priliv turista. Vrednost projekta iznosi 80 miliona evra, i zahvaljujući tome, putnički vozovi sada mogu da razviju brzinu do 110 km/h.

„RŽD International“ je u fazi realizacije projekta izgradnje i rekonstrukcije objekata železničke infrastrukture u Srbiji od marta 2014. godine. Ugovor o dobijanju ruskog kredita u iznosu od 800 miliona dolara su zaključile Vlade Ruske Federacije i Republike Srbije. Rekonstrukcija deonice Resnik-Valjevo se sprovodi u skladu sa sporazumom od decembra 2015. godine. Planirani rok završetka projekta je jun 2018. godine, dok njegova ugovorna vrednost iznosi oko 80 miliona dolara.

 

Izvor: TASS

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Obraćanje Ambasadora Rusije u Srbiji A.V. Čepurina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija