Moody’s prognozira povećanje rejtinga Rusije u 2018. godini

„Privreda Rusije je dovoljno ojačala da bi mogla da izdrži nove sankcije sa Zapada, a suvereni rast države ima mogućnosti da se kreće po uzlaznoj putanji do kraja 2018. godine“, izjavila je starija potredsednica međunarodne kreditne rejting agencije „Moody’s“ Kristin Lindou u intervjuu za Rojters.
„Prema našim analizama, privreda i državne finansije su u dobrom stanju i mogu da se izbore sa novim sankcijama. Rešenje o povećanju kreditnog rejtinga Rusije se može usvojiti najkasnije u narednih 12 do 18 meseci, rekla je Lindou. Lindou je dala izjavu za novine pre nego što su SAD objavile spisak poslanika i biznismena koji su bliski sa Kremljem.

Agencija „Moody’s“ je prošle nedelje dala bolju prognozu suverenog rasta kreditnog rejtinga Rusije sa „stabilnog“ na „pozitivni“. Neposredno pre toga, rejting države je bio okarakterisan kao „neinvesticioni“ ili „veoma loš“, nivo Ba1.

„Probali smo da damo signal, <…> da smatramo da je privreda Rusije otporna na nove sankcije. I mislimo da nije neophodno da pričekamo sa usvajanjem pozitivne prognoze do (martovskih) predsedničkih izbora“, objasnila je Lindou.

Druge međunarodne kreditne rejting agencije su takođe dale „pozitivnu“ prognozu za novu procenu kreditnog rejtinga Rusije. Do danas je kreditna agencija „Standard&Poor`s“ dodelila neinvesticioni rejting BB+, dok „Fitch“ ocenjuje kreditni rejting države na granici sa „veoma lošim“ (BBB-).

 

Izvor: vedomosti.ru

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija