Doktrina o snabdevenosti prehrambenim proizvodima u RF

U Rusiji će biti ustanovljena minimalna norma snabdevenosti ruskim domaćim voćem, jagodičastim  voćem i povrćem. Ministarstvo poljoprivrede Rusije je u ažuriranu verziju „Doktrine o snabdevenosti prehrambenim proizvodima“ unelo  konkretne stope. (novine „Izvestija“ su stekle  uvid u kopiju dokumenta)

U dokumentu je po prvi put ustanovljen udeo ruskog domaćeg povrća koji mora da se postigne na unutrašnjem tržištu – ne manje od 90%, a voća i jagodičastog voća – ne manje od 70%. Takođe su se povećali zahtevi za već postojećim normativima: udeo ruskog domaćeg šećera i biljnog ulja je potrebno povećati do 90%, a stope proizvodnje ribe i proizvoda od ribe do 85%.

„Sve ove izmene idu u susret tendenciji zamene uvoznih proizvoda. Još jedan razlog je ugroženost ruskog tržišta prehrambenih proizvoda usled ekonomskih sankcija koje su uvele zapadne zemlje“, pojasnili su u Ministarstvu poljoprivrede Rusije.

„Doktrina o snabdevenosti prehrambenim proizvodima“ je doneta 2010. godine. Nova verzija dokumenta će biti objavljena tokom februara tekuće godine.

 

Izvor: iz.ru

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija