Nariškin sa Vučićem razmotrio aktuelne probleme u svetu

Direktor Spoljnoobaveštajne službe (SVR) Ruske Federacije Sergej Nariškin je sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem prošlog ponedeljka u Beogradu razmotrio aktuelne međunarodne probleme i pitanja bilateralnih odnosa, saopštila je služba za odnose sa javnošću SVR.

„Obe strane su konstatovale da neophodno primeniti norme međunarodnog prava u rešavanju novonastalih regionalnih konflikata. Nariškin i Vučić su istakli stavove Rusije i Srbije da su sve države-članice EU, bez izuzetka, dužne da bezuslovno poštuju njenu Povelju“, naglašeno je u saopštenju.

Sagovornici su akcentovali važnost saradnje Spoljnoobaveštajne službe Rusije i srpske Bezbednosno-informativne agencije u borbi sa međunarodnim terorizmom i otporu prema novim izazovima i pretnjama.

Nariškin je u sklopu svoje posete položio venac na spomenik Milici Rakić, nesrećno stradaloj trogodišnjoj devojčici-žrtvi NATO agresije 1999. godine.

Nariškin se takođe susreo sa predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković i njegovom svetosti, patrijarhom srpskim Irinejem.

 

Izvor: RIA Novosti

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija