Predsednik Srbije je ruskom narodu čestitao Dan Rusije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je čestitao ruskom narodu državni praznik Dan Rusije i uputio je poziv predsedniku Vladimiru Putinu da poseti Srbiju. Prema izveštaju dopisnika TASS-a sa lica mesta, Vučić je u utorak posetio rusku ambasadu u Beogradu, gde se obratio novinarima na ruskom jeziku čestitajući praznik.

„Poštovani predsedniče, dragi prijatelju Vladimire Vladimiroviču Putine, poštovani građani Ruske Federacije, u ime građana Republike Srbije i u svoje lično ime od srca Vam čestitam državni praznik – Dan Rusije, i iskreno želim da vašu zemlju prate blagostanje i stalni napredak“, izjavio je lider Srbije.

Vučić je naglasio da su Srbija i Rusija spojene jakim vezama koje se zasnivaju na međusobnom poštovanju, razumevanju i poverenju. On je istakao važnost  učvršćivanja odnosa između dveju zemalja.

Na Prvoj sednici narodnih poslanika RSFSR-a, koja je održana 12. juna 1990. godine, doneta je Deklaracija o suverenitetu Rusije. Prema ukazu predsednika Borisa Jeljcina, 12. jun je bio proglašen za državni praznik – Dan nezavisnosti Rusije. Zvaničan naziv „Dan Rusije“ se ustalio 2002. godine, kada je na snagu stupio novi Zakon o radu koji je propisivao nacionalne praznike.

 

Izvor: tass.ru
Izvor fotografija: TANJUG/Dragan Kujundžić

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija