Ruski regioni dolaze u Srbiju

Od 21. do 24. februara 2019 godine, na 41-oj godišnjici Međunarodne turističke izložbe “Sajam Turizma” u Beogradu (Srbija), u okviru „Dani ruske duhovne kulture u Srbiji“, ruski regioni će predstavljati svoje turističke maršrute.

Na štandu Rusije će biti predstavljeno 9 regiona, među kojima je Kaliningradski, Kalužski, Vladimirski, Tverski, Jaroslavski, Rostovski, Tjumenski, Republika Komi i umetnička radionica „Sofrino Ruske Pravoslavne Crkve“. Takođe, svoj turistički potencijal će predstaviti i Državni muzej- svetilište Šolohov.

Rusku delegaciju će predvoditi zamenik ministra Ministarstva kulture Ruske Federacije Olga Jarilova.

Cilj ruskog učešća je da prodemonstrira turistički potencijal ruskih regiona, da ojača veze sa profesionalnim turističkim organizacijama, upoznaju sa novim turističkim proizvodima sa ciljem povećanja tempa rasta turističkog putovanja u Rusiju.

Za profesionalce turističke industrije i predstavnike medija 21. februara održaće se forum po pitanju razvoja hodočasnog i religioznog turizma. Forum je osmišljen tako da široku javnost i srpske stručne organizacije upozna sa kulturnim i turističkim pravcima razvijenim u ruskim regionima, sa ciljem promovisanja spomenika duhovnog nasleđa.

A zbog činjenice da gastronomski turizam postaje sve popularnija turistička destinacija u Rusiji, drugog dana izložbe na ruskom štandu biće održan festival pravoslavne kuhinje, gde će biti predstavljena tradicionalna jela regionalnih manastira, a gosti izložbe će moći da isprobaju tradicionalne poslastice regiona učesnika.

Čekamo Vas u Beogradu na štandu Rusije (hala 1, štand br. 1311)!

Prezentacija po pitanju razvoja hodočasnog i religioznog turizma održaće se 21-og februara, u hali br. 4 – Galerija na Beogradskom sajmu, sa početkom u 14.00 časova. Više informacija na sledećem linku.

Po pitanju akreditacije štampe za učešće na prezentaciji, molimo vas da se obratite na e-mail: mice@euroexpo.ru 

Za individualne sastanke B2B sa učesnicima štanda Rusije, molimo vas da se obratite na e-mail: luxury@euroexpo.ru

Operator štanda Rusije je “Euroekspo”doo, organizator jesenjeg Međunarodnog ruskog turističkog foruma “ODMOR” (Moskva, Centralni izložbeni kompleks “Ekspocentar”).

Informativno: Međunarodna turistička izložba “Sajam Turizma” (IFT) u Beogradu (Srbija) održava se 41 godinu uzastopno i ima status najveće izložbe na Balkanu, a godišnji broj posetilaca, uključujući goste iz okolnih zemalja, prelazi 70 000. Prošle godine na ” Sajmu Turizma “, učestvovalo je 1103 izlagača iz 56 zemalja sveta. Izložba je jedna od pet najvećih u Evropi i predstavlja nezamenjiv marketinški instrument u promovisanju perspektinih projekata.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija