Obavezna registracija E-Mail adrese u Srbiji

Privredna društva u Srbiji su u obavezi da registruju adresu za prijem elektronske pošte najkasnije do 01. oktobra 2019. godine pri Agenciji za privredne registre.

Iako je mogućnost registracije ovog podatka bila predviđena i ranijim propisima, Zakon1 je sada uvodi kao obavezu za sva privredna društva. Činjenica da preduzetnici nisu eksplicitno navedeni kao pravni subjekti koji podležu ovoj obavezi, ne podrazumeva njihovo izuzimanje, posebno imajući u vidu da nema pravnih niti tehničkih razloga za to.

Smisao ove obaveze upravo je u tome da se privrednim društvima olakša i ubrza poslovna korespodencija, omogući efikasnija komunikacija državnih organa sa privredom i privrednih subjekata međusobno. Ovo je svakako još jedan korak ka eliminisanju „papirnog“ načina poslovanja i korak bliže ka elektronskom poslovanju. Moguće je izvršiti registraciju samo jedne adrese za prijem elektronske pošte.

Zakon ne predviđa sankciju za slučaj da registracija adrese za prijem elektronske pošte ne bude sprovedena u zakonom predviđenom roku, međutim prelaskom na elektronsko poslovanje i dostavljanje dokumenata, privredna društva koja nisu registrovala ovaj podatak, neće biti u mogućnosti da ističu kao olakšavajuću okolnost činjenicu da o nekoj obavezi nisu obavešteni usled nedostatka registrovane adrese za prijem elektronske pošte, pa stoga mogu trpeti određene posledice.

Informacioni bilten advokatske kancelarije „Tomić Sinđelić Groza“ možete preuzeti ovde.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija