Izveštaj o prvom međunarodnom sajmu građevinarstva „RosBuild 2019“

Sajam „RosBuild“ je deo novog specijalizovanog kongresno-sajamskog projekta „Ruska nedelja građevinarstva“ koji je od 2. do 5. aprila 2019. godine uspešno održan u moskovskom „Ekspocentru“. Manifestacija je organizovana uz podršku vodećih stručnih udruženja, poslovne zajednice, federalnih i regionalnih vlasti.

„Ruska nedelja građevinarstva“ je okupila više od 450 učesnika iz 22 zemlje, kao i preko 15 000 posetilaca iz 57 zemalja.

Svoje proizvode su na sajmu „RosBuild“ predstavile kompanije iz Austrije, Belgije, Belorusije, Nemačke, Kine, Rusije, Turske, Finske, Švajcarske i Japana, a posebna pažnja je posvećena ruskim inovativnim materijalima. Ruski proizvođači su predstavili visokotehnološka građevinska i urbanistička rešenja, uključujući tehnologije „pametnog grada“.

Poslovni program sajma je bio posvećen ključnim segmentima građevinske industrije i privukao je veliku pažnju stručne zajednice. Među najznačajnije događaje se mogu uvrstiti I Međunarodni forum „Aluminijum u arhitekturi i građevinarstvu“, konferencije „Stambeni kompleks. Izrada konkurentnog proizvoda u savremenim uslovima“, „Mogućnosti savremenog drveta: inovacije, tehnologije, projektovanje“, okrugli sto „Pitanja praktične primene BIM tehnologija u istraživanjima, projektovanju i izgradnji u RF“ i dr.

Sergej Katirin, Predsednik Trgovinsko-industrijske komore RF, istakao je da je „Građevinarstvo među najvažnijim privrednim granama Rusije, od koje zavisi razvoj gradova, industrijskih objekata, obezbeđivanje stambenog prostora i infrastrukture koja je stanovništvu potrebna za udoban život.“

On je takođe izrazio uverenje da će zahvaljujući „Ruskoj nedelji građevinarstva“ i sajmu „Rosbuild“ u Rusiji uspešno biti proizvedeni novi građevinski materijali koji se odlikuju energetskom efikasnošću i visokim kvalitetom, kao i da će biti implementirane najnovije tehnologije i oprema.

Generalni direktor Ekspocentra, gospodin Sergej Bednov, istakao je značaj prisustva predstavnika različitih podgrana građevinarstva i dodao da su učestvovale kompanije koje se bave izgradnjom drvenih kuća, kao i proizvođači i distributeri građevinskih materijala, elektrotehničkih uređaja i opreme, opreme za vodovod i kanalizaciju, fasada, metalnih konstrukcija i dr.

Drugi međunarodni sajam RosBuild 2020 biće održan u Ekspocentru od 31. marta do 3. aprila 2020. godine.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija