XII Sveruska konferencija predstavnika malih i srednjih preduzeća

Obraćanje predsednika TIK RF, S.N. Katirina, povodom XII Sveruske konferencije predstavnika malih i srednjih preduzeća “Mali i srednji biznis: perspektive razvoja u uslovima pridruživanja Rusije Svetskoj trgovinskoj organizaciji“:

Drage kolege!

24. i 25. maja u gradu Njižnji Novgorod održaće se XII Sveruska konferencija predstavnika malih i srednjih preduzeća “Mali i srednji biznis: perspektive razvoja u uslovima pridruživanja Rusije Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO)“. Konferencija se održava neposredno pre obeležavanja Dana ruskog preduzetništva (26. maj), koji se praznuje peti put. Cilj konferencije je razvijanje novih efektivnih mera i mehanizama podrške i razvoja malog i srednjeg preduzetništva na federalnom, regionalnom i gradskom nivou u uslovima STO, kako bi se povećala njegova konkurentnost na domaćim i stranim tržištima.

Glavni organizatori konferencije su: TIK RF, Savet Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije, Ministarstvo ekonomskog razvoja RF, Vlada Njižegorodske oblasti, TIK Njižegorodske oblasti.

Na konferenciji će učestvovati direktori malih i srednjih preduzeća iz regiona Rusije, predstavnici federalnih, regionalnih i gradskih organa vlasti, udruženja preduzetnika, regionalnih TIK, regionalnih struktura podrške preduzetništvu, finansijskih instituta i kreditnih organizacija, međunarodnih organizacija, predstavnika medija. Broj učesnika –500 ljudi.

Prvog dana konferencije (24. maja) biće organizovana zasebna zasedanja, na kojima će učesnici konferencije diskutovati o procesu integracije malih i srednjih preduzeća Rusije u svetski ekonomski prostor u uslovima STO.

U drugoj polovini dana biće održano plenarno zasedanje, na kome bi trebalo da nastupe predstavnici TIK RF, Saveta Federacije i Državne dume, Ministarstva ekonomskog razvoja Rusije, rukovodilaca federalnih subjekata RF, ujedinjenja preduzetnika, instituta za razvoj, direktora malih i srednjih preduzeća, rukovodilaca sektora, sponzora, a biće održano i usvajanje zaključnih dokumenata konferencije – Rezolucije i Preporuka. Na plenarnom zasedanju biće dodeljene nagrade predstavnicima MSP, strukturama podrške preduzetništvu i organima vlasti, koji su dali doprinos razvoju MSP u Rusiji.

U okviru konferencije 24-25. maja biće organizovana izložba „Banke za MSP. Infrastruktura podrške preduzetništvu, inovaciona i izvozno orijentisana MSP“.

Mesto održavanja: grad Njižnji Novgorod, Njižegorodski sajam, ul. Sovnarkomovskaja 13.

Pozivamo vas i vaše predstavnike da učestvujete u radu XII Sveruske konferencije predstavnika malih i srednjih preduzeća.

Učešće na konferenciji je besplatno. Informacije o konferenciji možete naći na sajtovima: www.tpprf.ru i www.tpp.nnov.ru.

Detaljnije informacije možete dobiti u Upravnoj direkciji konferencije, na telefon (831) 419-4009 (Andrjuhina Oksana Valjerevna) i u TIK RF na telefon (495) 620-0377 (Šipova Zoja Vasiljevna).

Prilog:
Koncepcija pripreme i održavanja konferencije (na ruskom jeziku)

Program konferencije (na ruskom jeziku)

Prijava za učešće na konferenciji (na ruskom jeziku)

 

Kopredsednik Organizacionog komiteta konferencije:

Predsednik S.N.Katirin

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF, Savetnik predsednika Komiteta za spoljne odnose Sankt Peterburga i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija