Novo rukovodstvo Poslovnog saveta za saradnju sa Srbijom

U formatu video-konferencije je 30.4.2020. održano organizaciono zasedanje Poslovnog saveta za saradnju sa Srbijom, kojim je predsedavao zamenik predsednika TIK RF Vladimir Padalko.

Tokom zasedanja su o perspektivama ekonomske saradnje sa Srbijom govorili predstavnici Ministarstva za ekonomski razvoj i Ministarstva industrije i trgovine Ruske Federacije, kao i predstavnik TIK RF u Srbiji i Crnoj Gori.

Na zasedanju je, radi unapređenja efikasnosti tokom daljeg rada, razmotreno pitanje planske rotacije u rukovodstvu Poslovnog saveta za saradnju sa Srbijom.

Na osnovu rezultata glasanja učesnika zasedanja, na poziciju predsednika je izabran generalni direktor JAD „Rosseti“ Pavel Anatoljevič Livinskij.

Kandidaturu izabranog predsednika je preporučilo Ministarstvo energetike Ruske Federacije, a podržalo Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije.

Predsednik Poslovnog saveta za saradnju sa Srbijom Pavel Livinskij je u obraćanju izneo svoje viđenje zadataka koji očekuju Poslovni savet, potvrdio spremnost da se ujedine napori poslovnih krugova Rusije u radu sa partnerima u Srbiji, istakao značaj organizovanja bilateralnih poslovnih događaja i produbljivanja bilateralne saradnje konkretnim projektima.

Tokom zasedanja je takođe izabran zamenik predsednika i imenovan izvršni direktor poslovnog saveta.

 

Poslovni savet za saradnju sa Srbijom

Datum osnivanja: 11.10.2006.

Pravna forma: bez osnivanja pravnog lica

 

Predsednik

Pavel Anatoljevič Livinskij,
Generalni direktor JAD „Rosseti“

 

Zamenik predsednika – izvršni direktor

Logatkin Andrej Vjačeslavovič,
direktor Departmana za međunarodnu saradnju JAD „Rosseti“

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija