Međunarodni dan uvoza i izvoza

U Moskvi će se od 18. do 20. novembra 2020. godine održati Jesenja sesija foruma Međunarodni dan uvoza i izvoza 2020. Organizatori događaja su Trgovinsko-industrijska komora Ruske Federacije i Asocijacija izvoznika i uvoznika Rusije.

Ciljevi održavanja foruma su pružanje podrške ruskim izvoznicima prilikom plasiranja proizvoda na inostrana tržišta, razvoj trgovinskih odnosa, pružanje pomoći u lociranju inostranih partnera u Rusiji.

Na prolećnoj sesiji foruma, koja je organizovana u aprilu 2020. godine u onlajn-formatu pod pokroviteljstvom Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije, učestvovali su stručnjaci iz Evrope, Indije, Indonezije, Australije, sa Bliskog Istoka, iz Kanade, Irana i drugih zemalja.

Jesenja sesija će se održavati u kombinovanom (onlajn i oflajn) formatu. Biće organizovan direktni prenos iz Javne komore Ruske Federacije sa uključivanjima govornika iz drugih država. Glavne teme poslovnog dela programa će biti: logistika, prevoz tereta, carina; izvozni i tranzitni potencijal međunarodnog transportnog koridora „Sever-Jug“, formiranje globalnih lanaca isporuke; savremeni finansijski i pravni instrumenti za rad u Rusiji, uloga banaka u spoljno-ekonomskoj delatnosti preduzeća; nabavke UNIDO.

Takođe, za 20. novembar je planirano održavanje međuregionalne konferencije stručnjaka iz oblasti podrške izvoza i sesija kratkih predstavljanja ruskih izvoznika, na koju su pozvani da učestvuju rukovodioci inostranih trgovinskih komora i međunarodni stručnjaci za razvoj poslovanja.

Osim toga, da bi se unapredilo traženje partnera za ruske izvoznike, biće održan virtuelni sajam „Izvozni potencijal Rusije“.

Održavanje foruma i sajma u hibridnom formatu će omogućiti preduzećima da efikasno i bezbedno predstave svoje proizvode širokom krugu profesionalaca u željenoj privrednoj grani, kao i da prošire potragu za potencijalnim partnerima.

U prezentacijama možete pronaći dodatne informacije o forumu Međunarodni dan uvoza i izvoza i virtuelnom sajmu „Izvozni potencijal Rusije“.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija