Tjumenski izvozni forum 2020

U okviru realizacije nacionalnog projekta „Međunarodna saradnja i izvoz“ i uz podršku Vlade Tjumenske oblasti, 2. decembra 2020. godine u onlajn formatu će biti održan Tjumenski Izvozni Forum (TIF-2020). Suorganizator Foruma je Trgovinsko-industrijska komora Tjumenske oblasti.

Uvodnu reč na plenaranom zasedanju će održati gubernator Tjumenske oblasti Aleksandar Mor. Planirano je da se u rad Foruma uključe predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva za ekonomski razvoj i Ministarstva industrije i trgovine, kao i predstavnici međunarodnih organizacija i trgovinsko-industrijskih komora različitih zemalja sveta. U nastavku Foruma se u okviru različitih sekcija planira razmatranje aktuelnih pitanja u vezi sa izvozom industrijskih proizvoda, proizvoda agroindustrijskog kompleksa i usluga.

Tjumenska oblast aktivno izvozi aciklične ugljovodonike, tehniku, šperploču i tehnološku opremu za naftne kompanije, kao i proizvode agroindustrijskog kompleksa. Srbija je jedna od zemalja u koju se izvoze proizvodi iz Tjumenske oblasti. Važno je napomenuti da rezultati za prvih 9 meseci 2020. godine pokazuju da je obim izvoza u Srbiju iznosio 0,47 miliona američkih dolara i da je, bez obzira na pandemiju, porastao za 37,92%. Veliki agroholding „KRiMM“ je prvi put isporučivao krompir u Srbiju.

Pozivamo vas da učestvujete na Tjumenskom Izvoznom Forumu-2020, kako bismo razmenili informacije o izvoznim potencijalima i perspektivama rusko-srpske saradnje u agrarnom sektoru. Panel sesija će trajati od 09:00 do 11:00 prema moskovskom, odnosno 07:00 do 09:00 prema beogradskom vremenu. Dijalozi će se održavati putem direktnih video-poziva (preko servisa Zoom ili Skype).

 

Koordinator foruma iz TIK Tjumenske oblasti
Julija Valerjevna Šakurskaja
+79088737378
tyumengtrk@gmail.сom

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija