Trgovinski lanac MERE na srpskom tržištu

Jedan od najvećih trgovinskih lanaca u Rusiji se u decembru 2020. godine pojavio na srpskom tržištu pod brendom MERE.

MERE je deo grupe „Svetofor“ i osnovan je 2009. godine. U svom lancu povezuje 2.500 prodavnica u Rusiji, Belorusiji i centralnoj Aziji. Od 2017. godine brend MERE je prisutan i u sedamnaest zemalja Evrope i nastavlja svoje širenje.

Kompanija „Svetofor“ je prepoznala veliki potencijal na srpskom tržištu i planira otvaranje 80 objekata na teritoriji Srbije. Već tokom 2021. godine će biti otvoreno približno 30 objekata. Prosečna površina svake prodavnice će biti oko 1000 kvadratnih metara. Sa tim u vezi, planira se saradnja direktno sa srpskim proizvođačima kao i proširenje asortimana proizvoda. Istovremeno se, pored plasiranja robe u njihovim prodavnicama u Srbiji, srpskim proizvođačima nudi mogućnost isporuke proizvoda u Ruskoj Federaciji i na druga inostrana tržišta, kroz logistički centar kompanije MERE koji posluje u Evropi.

Grupa „Svetofor“ traži partnere iz oblasti agroindustrijskog kompleksa, kućne hemije i drugih proizvoda široke potrošnje. Sa druge strane, za potrebe njihovog širanja na tržištu i uspostavljanja lanca diskontnih prodavnica značajne su im i informacije o proizodima i uslugama iz drugih privrednih grana.

Srpska preduzeća koja žele da ostvare saradnju, mogu prezentovati svoju kompaniju savetniku Predstavništva Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije u Srbiji, Aleksandru Brankoviću, putem elektronske pošte: kabinetsavetnika@tikrf.org ili telefonom: 011 2661 225, sa ciljem organizovanja sastanka i ulaska u proces pregovora o saradnji sa predstavnicima kompanije „Svetofor“.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija