Ministar Selaković u poseti sajmu Prodexpo-2021 u Moskvi

Delegacija Republike Srbije na čelu s ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem posetila je srpski štand na 28. međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda, napitaka i sirovina za njihovu proizvodnju „Prodexpo-2021“.

Ministra su dočekali zamenik predsednika TIK RF Maksim Fatejev, v.d. generalnog direktora AD „Ekspocentar“ Aleksej Vjalkin i prvi zamenik generalnog direktora Nikolaj Gusejev.

Maksim Fatejev je tokom susreta informisao ministra o delatnosti „Ekspocentra“ sistema TIK RF, a takođe je izrazio želju da se aktiviziraju trgovinsko-ekonomski odnosi dveju zemalja.

Ministar je upoznat s istorijom saradnje „Ekspocentra“ i Beogradskog sajma na čelu s njegovom direktorkom Dankom Selić. Ruska strana je izrazila nadu da će poslovni odnosi sa Srbijom uskoro biti obnovljeni u periodu nakon pandemije.

Ministar je, sa svoje strane, podržao težnju da se aktiviziraju odnosi među sajamskim kompleksima Beograda i Moskve, a takođe je pozvao rusku stranu da poseti Srbiju.

Izvor: Pres služba AD „Ekspocentar“

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija