Međunarodni sajam „MedTravelExpo-2021“

IV Međunarodni sajamMedTravelExpo. Lečilišta. Banje. Medicinski centriodržaće se od 6. do 9. decembra 2021. godine u centralnom sajamskom kompleksu „Ekspocentar“ u Moskvi, u okviru Međunarodnog naučno-praktičnog foruma „Ruska nedelja zdravlja“, najveće kongresno-sajamske manifestacije u Rusiji i zemljama ZND u oblasti zdravstvene zaštite, medicinskog i zdravstvenog turizma.

Organizatori Foruma su Državna Duma Federalne Skupštine Ruske Federacije, Ministarstvo zdravstvene zaštite RF i AD „Ekspocentar“. Forum se održava uz podršku Saveta Federacije Federalne Skupštine RF, Ministarstva industrije i trgovine RF, Federalne agencije za turizam, pod patronatom Trgovinsko-industrijske komore RF.

Glavni cilj održavanja foruma i međunarodnih sajmova koje obuhvata – „Zdravstvena zaštita“, „Zdrav život“, „MedTravelExpo. Lečilišta. Banje. Medicinski centri“ jeste saradnja na realizaciji nacionalnih projekata „Zdravstvena zaštita“ i „Demografija“, „Turizam i ugostiteljstvo“, federalnog projekta „Razvoj izvoza medicinskih usluga“.

Visok status sajma „MedTravelExpo“ je potvrđen oznakom Međunarodne unije sajmova i Ruskog Saveza sajmova.

Trenutno su u toku aktivne pripreme za sajam „MedTravelExpo-2021“. Osnovu sajamske ekspozicije će činiti štandovi koji prikazuju iskustvo razvoja medicinskog i zdravstvenog turizma u subjektima Ruske Federacije. Na sajmu će učestvovati predstavnici federalnih i regionalnih organa izvršne vlasti, rukovodioci strukovnih udruženja i saveza, vodeći ruski i inostrani medicinski centri, odmarališta, banjsko-rekreativni kompleksi, investitori, turističko-informativni centri, turističke kompanije, agencije.

U cilju promocije srpskog medicinskog i zdravstvenog turizma u Rusiji u okviru sajma „MedTravelExpo. Lečilišta. Banje. Medicinski centri“ u Moskvi, poziva se srpska strana da formira nacionalni štand na kom će biti predstavljene banje i rehabilitacioni centri Srbije. Takođe, u cilju upoznavanja sa potencijalima ruskog zdravstenog i medicinskog turizma, srpske kompanije koje posluju u ovim oblastima se pozivaju u poslovnu misiju na sajam „MedTravelExpo“. U okviru poslovnog programa sajma „MedTravelExpo“ moguće je održati okrugli sto o pitanjima razvoja bilateralne saradnje sa učešćem ruskih i sprskih stručnjaka iz oblasti medicinskog turizma.

Prvi put će u okviru poslovnog programa sajma biti održani Dani medicinskog i zdravstvenog turizma, koji će objediniti Global Medical Tourism Summit, III Nacionalni kongres izvoza medicinskih usluga, II Naučno-praktičnu konferenciju posvećenu sećanju na I.L. Lanskog „Izvoz medicinskih usluga: problemi i perspektive“, kongres „Banje i odmarališta u sistemu zdravstvene zaštite građana RF“, konferenciju posvećenu stogodišnjici FDBU „NMIC RK“ Ministarstva zdravlja Rusije na temu „Medicinska rehabilitacija i banjsko lečenje posle infekcije izazvane novim virusom korona: naučna dostignuća i inovacije“, konferenciju „Menadžment u zdravstvu. Rezultati 2021. Trendovi za 2022“, Forum „SMM Day: efikasna promocija klinika, lečilišta, banja“, Nacionalnu nagradu u oblasti medicinskog turizma, maraton obrazovnih događaja Akademije medicinskog turizma za turističke agencije.

Na mestu održavanja se planiraju zasedanje stručnih komisija glavnih spoljnih specijalista Ministarstva zdravlja Rusije, zasedanje Komiteta Trgovinsko-industrijske komore RF za preduzetništvo u oblasti turizma, zasedanja Komiteta za medicinski turizam Ruskog Saveza Turizma, zasedanje komisije za međunarodni marketing i komisije za nauku i obrazovanje u medicinskom turizmu Asocijacije medicinskog turizma i izvoza medicinskih usluga.

Posebna pažnja će biti posvećena pripremi događaja International Medical Tourism Workshop, tokom kog će izlagači imati poslovne susrete sa inostranim kupcima i zaključivati sporazume o saradnji.

Pozivamo vas da učestvujete na sajmu „MedTravelExpo-2021“ kao izlagač i da posetite događaje poslovnog programa sajma.

Direkcija sajma: Gurejeva Jelena Vladislavovna, tel: +7 499 7953943, +7 499 7954117, mejl adresa: gureeva@expocentr.ru.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF, Savetnik predsednika Komiteta za spoljne odnose Sankt Peterburga i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija