Novi izvozni poslovi i roba na tržištu Ruske Federacije

Srpske tekstilne kompanije „Trend-Tex“ iz Prijepolja i „Yumco“ iz Vranja su potpisale dva nova izvozna sporazuma sa ruskim distributerskim lancem tekstilnih proizvoda i obuće „Etalon“, a kompanije „Tigar AD“, „Obuća Pavle“ i „Krke-System“ će u najbližoj budućnosti povećati količinu robe koju izvoze u Rusku Federaciju.

Proteklih dana su organizovani sastanci sa pet srpskih proizvođača obuće i odeće na inicijativu predstavnika kompanije „Etalon“ uz podršku Privredne komore Srbije.

„Tokom posete Srbiji predstavnika kompanije „Etalon“ potpisana su dva nova izvozna ugovora i proširene su mogućnosti saradnje sa tri kompanije s kojima su prošle godine već bili izrađeni poslovni ugovori“, rekao je Nemanja Jovanović iz Udruženja za tekstil PKS.

U najskorijoj budućnosti će kompanija „Trend-Tex“ započeti izvoz radne i zaštitne odeće, a kompanija „Yumco“ – izvoz odeće za sportski lov i ribolov. Sa predstavnicima kompanija „Tigar AD“, „Obuća Pavle“ i „Krke-System“ dogovoreno je povećanje količine robe za sledeću godinu.

„Zahvaljujući novim ugovorima koje smo potpisali i povećanim mogućnostima saradnje sa dobavljačima koji su već prisutni na tržištu RF, može se očekivati da će se izvozni poslovi ove godine povećati skoro tri puta u odnosu na 2021. godinu“, izjavio je Jovanović. Prema njegovim rečima, usled otežane međunarodne logistike i transporta sa udaljenih lokacija, raste zainteresovanost kupaca i trgovaca iz evropskih zemalja, kao što su Nemačka, Austrija, Mađarska i Ruska Federacija, što može da posluži kao temelj za očekivani nastavak rasta izvoza srpske tekstilne industrije tokom ove godine.

Prema statističkim podacima, izvoz tekstilnih proizvoda tokom 10 meseci prošle godine je iznosio 848 miliona dolara, što je za 13% više u odnosu na isti period 2020. godine. Izvoz obuće i proizvoda od kože je iznosio 425 miliona dolara, što je za 24% više u odnosu na isti period 2020. godine.

Izvor: Privredna komora Srbije

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija