Privredna delegacija Republike Srpske u poseti Ruskoj Federaciji

Privredna komora Republike Srpske je u saradnji sa Trgovinsko-industrijskom komorom Njižegorodske oblasti organizovala posetu privredne delegacije Republike Srpske Ruskoj Federaciji, u periodu od 14. do 19. oktobra 2012. godine.

Delegaciju Republike Srpske činilo je 25 članova, a osim privrednika, u delegaciji su bili i pomoćnik ministra za trgovinu u Vladi RS, Dušanka Tegeltija, predsednik i potpredsednik Privredne komore Republike Srpske, Borko Đurić i Mihajlo Vidić i direktor PKRS, Dragica Ristić.

15. oktobra delegacija se sastala sa direktorom Predstavništva Republike Srpske u Moskvi, Duškom Perovićem i dobila korisne informacije o mogućnostima saradnje sa ruskim privrednicima. Istog dana održan je i sastanak u Trgovinsko-industrijskoj komori Ruske Federacije, koji je vodio Vladimir Padalko, direktor Departmana za odnose sa inostranstvom i rad sa poslovnim savetima TIK RF. Na ovom sastanku ukratko su predstavljene komore Ruske Federacije i Republike Srpske, potencijali Republike Srpske i mogućnosti investiranja u Republiku Srpsku, a govorilo se i o razvoju odnosa između Ruske Federacije i Republike Srpske, sa posebnim osvrtom na značaj zajedničkih energetskih projekata, kao što su TE Ugljevik i Južni tok.

17. i 18. oktobra delegacija Republike Srpske boravila je u Nižnjem Novgorodu, centru Njižegorodske oblasti, koja je po privrednim potencijalima jedna od najbogatijih oblasti u RF i u kojoj uspešno posluje značajan broj velikih kompanija iz svih oblasti privrede, kao i malih privrednih društava.

Na sastanku u TIK Njižegorodske oblasti predstavnici delegacije Republike Srpske prezentovali su potencijale svoje zemlje, sa akcentom na turizam, kao i mogućnosti za investiranje u prioritetne sektore Republike Srpske. Takođe su održani bilateralni susreti privrednika iz Republike Srpske sa privrednicima Njižegorodske oblasti, na kojima su uspostavljeni značajni poslovni kontakti. Nakon sastanaka u komori, delegacija se susrela sa direktorima velikih kompanija zainteresovanih za mogućnosti investiranja u Republiku Srpsku, a predstavnici nekoliko kompanija iz Republike Srpske posetili su ruske firme zainteresovane za poslovnu saradnju. Između komora Republike Srpske i Njižegorodske oblasti potpisan je Ugovor o saradnji i dogovorena uzvratna poseta predstavnika TIK Njižegorodske oblasti Republici Srpskoj u proleće 2013. godine.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF, Savetnik predsednika Komiteta za spoljne odnose Sankt Peterburga i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija