Zimske Olimpijske igre Soči 2014 – nove mogućnosti saradnje

Tokom zvanične posete Srbiji predsednika vlade Ruske Federacije Vladimira V. Putina, u martu mesecu 2011. godine, i razgovora sa višim rukovodstvom Republike Srbije, puna pažnja bila je posvećena pitanjima trgovinsko-ekonomske saradnje između dve zemlje i intenzivnijem plasmanu robe i usluga na tržište Ruske Federacije, uključujući i učešće srpskih preduzeća u izgradnji i opremanju olimpijskih, poslovnih i turističkih objekata za potrebe održavanja Zimskih Olimpijskih igara u Sočiju 2014. i Svetskog šampionata u fudbalu 2018. godine.

Država Rusija će tim povodom uložiti više od 50 milijardi dolara za finansiranje velikih infrastrukturnih projekata u gradovima koji će biti domaćini ovih manifestacija: Kalinjingrad, Krasnodar, Moskva, Kazan, Nižnji Novgorod, Rostov na Donu, Samara, St.Petersburg, Volgograd, Saransk, Soči, Jaroslavlj i Ekaterinburg. Predviđena je izgradnja 13 i renoviranje 3 stadiona, izgradnja i modernizacija 7.710 km puteva i 2.023 km železničke pruge.

U okviru plana realizacije ovih projekata potrebno je angažovati kompanije iz oblasti građevinarstva i pratećih grana građevinarstva, kao i opremanja objekata. Neizostavni deo čine proizvodi iz agroindustrijskog i hemijskog kompleksa za snabdevanje hotela, restorana, prodavnica i dr.

Kako projekti svojim kapacitetima mogu obuhvatiti veliki broj učesnika, pored preduzeća iz Srbije svoje mogućnosti mogu predstaviti i preduzeća iz regiona zapadnog Balkana, koja će biti predstavljena preko zvaničnih ruskih institucija, i na taj način im se pruža prilika da budu deo ovih projekata i ostvare odlične reference.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija