Prva ruska aukcija intelektualne svojine

U sali Kongres centra Trgovinsko-industrijske komore RF (Moskva, ul. Iljinka, 6/1, korp.1) 12. decembra ove godine održaće se, uz podršku Komore, Prva ruska aukcija intelektualne svojine. Za licitaciju su prijavljeni domaći projekti, koji su zaštićeni ruskim, evropskim i američkim patentima.

Organizator ove manifestacije je МBКI AD (Međunarodna berza za komercijalizaciju inovacija – IECI), а suorganizator – Rusko odeljenje Međunarodnog licencnog društva.

Praksa održavanja aukcija patenata postoji u svetu od 2006. godine i sve više se širi. Većina razvijenih zemalja od toga ostvaruje prihod. Korišćenje i prodaja intelektualne svojine danas predstavljaju više od polovine nacionalnog dohotka. Aukcije ovakvog tipa doprinose transparentnosti tržišta i povećanju likvidnosti objekata intelektualne svojine.

Cilj održavanja ove Aukcije je da se privuče pažnja investitora na ruske inovacione projekte. U kontekstu stupanja Rusije u STO i potrebe za modernizacijom privrede korišćenje datog progresivnog iskustva ima savremeni karakter i obezbeđuje dinamičan ekonomski razvoj. Za Aukciju su već pokazali interes investitori iz zemalja Azije, Evrope i SAD.

Za učešće na Aukciji neophodno je da izvršite registraciju na zvaničnom sajtu МBКI AD: www.ieci.ru. Učešće možete da potvrdite putem telefona/faksa: +7 (342) 259 4418 i +7 (342) 259 4415, a takođe elektronske pošte: farbatyuk@ieci.ru. Osoba za kontakt – Vasiljina Nikolajevna Farbatjuk.

 

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija