Sastanak predsednika TIK RF sa predsednikom Privredne komore Srbije

U Trgovinsko-industrijskoj komori Ruske Federacije održan je sastanak predsednika TIK RF Sergeja Katirina sa predsednikom Privredne komore Srbije Milošem Bugarinom. Na sastanku su učestvovali potpredsednik TIK RF Georgij Petrov, direktor departmana za spoljne veze i saradnju sa poslovnim savetima TIK RF Vladimir Padalko.

Predsednik PK Srbije Miloš Bugarin informisao je svog kolegu i njegove saradnike o učešću srpskih kompanija na 20. jubilarnom sajmu prehrane, napitaka i sirovina za njihovu proizvodnju „PRODEKSPO-2013“. Pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i uz podršku Privredne komore Vojvodine na sajmu su učestovali predstavnici 24 kompanije, a Privredna komora Srbije je za višegodišnji uspešan nastup na ovom sajmu dobila diplomu.

Predsednici dveju komora su se na sastanku preliminarno dogovorili o realizaciji sledećih zajedničkih aktivnosti. Kao prvo, organizacija konferencije u TIK RF u drugoj polovini 2013. godine, koja će biti posvećena investicijama u privredu Srbije. Srpska strana je već pripremila 45 investicionih projekata, koji bi mogli da budu interesantni za potencijalne ruske partnere i investitore. Na konferenciju će biti pozvani i kopredsednici Međuvladine rusko-srpske komisije za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju. Sergej Katirin je takođe predložio da se na konferenciju pozovu i članovi regionalnih komora, što će posebno doprineti razvoju međuregionalnih veza, gde vodeću ulogu imaju upravo mala i srednja preduzeća.

Na sastanku je takođe razmatrano pitanje organizacije rusko-srpskog foruma u Beogradu, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, posvećenog saradnji malih i srednjih preduzeća. Tom prilikom je Miloš Bugarin pozvao Sergeja Katirina da poseti Privrednu komoru Srbije i, na čelu delegacije predstavnika poslovnih krugova Rusije, učestvuje na datom Forumu.

S obzirom da je u sastavu delegacije bio i gradonačelnik grada Trebinje (Republika Srpska) pružena mu je mogućnost da ukratko upozna prisutne sa potencijalima ovog grada i zamoli ih da se sa njihovom ponudom upozna što širi krug potencijalnih turista iz Rusije.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija