Departman za razvoj usluga

Aktivnosti:

 • Saradnja sa svim organima državne vlasti Ruske Federacije i subjektima Ruske Federacije, kao i sa svim organima lokalne samouprave i ostalim insitucijama sa ciljem da se uvedu i razviju novi tipovi usluga.
 • Podrška trgovinsko-industrijskim komorama u organizovanju saradnje sa svim organima državne vlasti Ruske Federacije i subjektima Ruske Federacije, kao i sa svim organima lokalne samouprave, organizacijama stvorenim uz pomoć TIK RF, predstavništvima TIK RF u inostranstvu i ostalim organizacijama koje se bave pitanjima iz nadležnosti departmana.
 • Analiza, generalizacija i plasiranje stečenog radnog iskustva trgovinsko-industrijskih komora u sferi pružanja usluga.
 • Podrška prilikom uvođenja novih vrsta usluga u sistem trgovinsko-industrijskih komora.
 • Podrška unapređenju infrastrukture usluga trgovinsko-industrijskih komora.
 • Podrška u realizaciji državnih, međusektorskih i regionalnih programa u oblasti ekspertize i sistema kontrole kvaliteta, pružanje metodičke pomoći trgovinsko-industrijskim komorama u formiranju regionalnih savetodavnih centara, stručnih organizacija i laboratorija za ispitivanje.
 • Podrška u uspostavljanju i razvijanju odnosa sa stranim poslovnim i društvenim krugovima za pitanja iz nadležnosti departmana
 • Formiranje i koordinisanje rada stalno aktivnih ili privremenih komisija, koje učestvuju u pripremanju metodičkih smernica za razvoj novih usluga.
 • Pružanje podrške, prema nalogu ruskih i stranih organizacija i sertifikacionih kuća, u sprovođenju procene, kontrole kvaliteta, kolilčine i sastava robe, kao i ekspertize rada i usluga uz korišćenje elektronskog sistema resursa, koji omogućava koordinaciju svih organa TIK RF i koji je u skladu sa potrebama privrednih društava.
 • Koordinisanje rada stručnih odbora i komisija TIK RF za pitanja iz nadležnosti departmana.
 • Podrška u organizovanju obuka i profesionalnog usavršavanja stručnog kadra trgovinsko-industrijskih komora za pitanja iz nadležnosti departmana.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija